20 bin sözleşmeli öğretmen alımı mülakat yerleri öğren | İşte sözleşmeli öğretmen mülakat tarihleri

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için mülakat yerlerini ve tarihlerini yaptığı son dakika açıklamasıyla duyuruyor. 6 Ocak 2020’de başlayan başvurular, geçen günlerde tamamlanmıştı. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklandı mı? İşte detaylar…

 

2020 sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ve mülakat tarihleri, şu sıralar internette yoğun bir şekilde araştırılıyor. 6-10 Ocak tarihleri arasında tamamlanan sözleşmeli öğretmenlik ön başvurularının ardından mülakat yerleri 21 Ocak 2020’de açıklanacak. İşte mülakat tarihleri…

2020 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşılan takvime göre; 6 Ocak 2020 tarihi itibarıyla başlayan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin ön başvuru süreci yakın zaman önce tamamlandı. Ön başvuruların arkasından adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 21 Ocak'ta ilan paylaşılacak.

Sözlü sınavlar, 5-22 Şubat'ta gerçekleşecek, sonuçlar ise 25 Şubat 2020’dde erişime açılacak. Atama tercihleri ise 9-13 Mart'ta alınıp, sonuçları da 18 Mart 2020’de açıklanacak.

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere başvurular elektronik ortamda "https://ilkatama.meb.gov.tr" internet adresinden alınacak. Başvuru onayları, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak.

Sözleşmeli öğretmenlik başvurularında, adayların atanacakları bölümlere göre, 2018 ya da 2019 yılında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) baz alınacak. Adayların başvuruda bulunabilmesi adına ilgili türden 50 ve üzerinde puan almış olması isteniyor.

 

Mezuniyetleri birden çok alana kaynak teşkil edenler, yalnızca bir alana başvuru yapabilecek.

En çok 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği ve bin 836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine atama yapılacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav yeri bilgileri sorgulama | Sonuçlar ne zaman açıklanır?

Güncel Haberleri