2019 cemre düşme tarihleri nedir? İlk cemre havaya ikincisi ise suya, sonuncusu da toprağa düşecek

2019 cemre düşme tarihleri haberimizde. Bir hava olayı olan ve baharın müjdecisi Cemre düşmesi nedir? Havaya, suya, toprağa ilk cemre ne zaman düşecek? Toprağın, suyun, havanın ısınması Cemre düşmesiyle başlıyor. Bu yüzden de herkes merak ediyor ilk Cemre ne zaman nereye düşecek? Haberimizde ilk Cemre nereye ne zaman düşecek bu bilgileri ve "Cemre düşmesi nedir?" sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

2019 cemre düşme tarihleri ilk cemre düşme olayı ile birlikte gündem oldu. Haberimizde 2019 cemre düşme tarihlerini bulabilir havaya, toprağa ve suya ne zaman cemre düşeceğini de öğrenebilirsiniz. Cemre düşmesi havanın ve suyun aynı zamanda da toprağın ısınmasını olayına deniliyor. Cemre düşmesi olayı nedir ve Cemre ilk nereye ne zaman düşecek herkes bunu araştırmaya başladı. Halk takvimi ve inanışına göre, kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başlıyor. Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya, ikincisi suya ve üçüncüsü de toprağa düşer.Peki ilk Cemre nereye ne zaman düşecek?  İşte 2019 cemre düşme tarihleri...

Cemrelerden ilki 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşüyor. Havaya düşen cemrenin kışı yere indireceğine inanılıyor. İkinci cemre suya, üçüncü cemre ise toprağa düşüyor.

TÜM CEMRELER NE ZAMAN DÜŞECEK?

Halk takvimi ve inanışına göre, kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başlıyor. Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. 

Baharın müjdecisi olan 2019 cemrelerin düşüş tarihi şu şekilde;

Birinci Cemre Havaya (19-20 Şubat),

İkinci Cemre Suya (26-27 Şubat)

Üçüncü cemre (5-6 Mart) toprağa düşer.

CEMRE NE DEMEK?

Arapça kökenli bir kelime olan “cemre”‘nin sözlük anlamı kor yani ateştir. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak bilinir. Cemrenin ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa sırasıyla düştüğüne inanılır. Bu düşen cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınır.

Anadolu’da yaygın olarak kullanılan geleneksel halk takviminde yıl, ”kasım günleri” ve ”Hızır günleri” olarak kış ve yaz diye ikiye bölünüyor. Kasım günleri, miladi takvime göre 8 Kasım’da başlıyor ve 179 gün sonra 5 Mayıs’ta sona eriyor. Kasım günleri, 4 yılda bir şubat ayı 29 çektiği zaman 180 gün oluyor. Hızır günleri ise 6 Mayıs’ta başlıyor ve 7 Kasım’a kadar 186 gün sürüyor. Cemrelerin düşmesi, Kasım günlerinden Hızır günlerine, başka bir ifadeyle kıştan bahara geçişin sembolleri olarak gösteriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

2019'de üçüncü cemre ne zaman düşecek? Nereye düşecek?
2019 İkinci cemre ne zaman düşecek? İkinci cemre nereye düşecek?
İkinci Cemre nereye ve ne zaman düşecek? Havalar ne zaman ısınacak?

Güncel Haberleri