2019 KPSS ne zaman | ÖSYM KPSS başvuruları

2019 KPSS ne zaman yapılacak? ÖSYM KPSS başvuru tarihleri ve sınav takvimi haberimizde. Binlerce memur adayı 2019 KPSS tarihlerini merak ediyor. Kamu kurumlarında devlet memuru olmak içiKPSS sıavına girmek mecburidir. Peki KPSS ne zaman? KPSS başvuruları ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek? Haberimizden KPSS başvuru tarihlerini ve KPSS ne zaman olduğunu öğrenebilirsiniz.

2019 KPSS ne zaman yapılacak? KPSS sınavı binlerce memur adayının gelecekte nerede ve nasıl çalışacağını belirleyen önemdedir. Binlerce memur adayının hazırlıkları devam ediyor. KPSS sınavının ilk aşaması başvuruların alınmaya başlanmasıdır. Haberimizden KPSS başvuru tarihlerini, KPSS sınav tarihlerini ve nasıl başvuru yapılacağını öğrenebilirsiniz.

2019'da yapılacak KPSS için başvuruların ne zaman başlayacağı ÖSYM tarafından açıklanmıştı. 

KPSS BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

2019 KPSS lisans sınav başvuruları, 3 Mayıs 2019 tarihinde başlıyor, 15 Mayıs 2019'da sona eriyor. Sınav 5 oturumda gerçekleşecek:

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) sınavı, 14 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 1. gün sınavı, 20 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 2. gün sınavı, 21 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı, 28 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak.

2019 KPSS sınav sonuçları, (hepsi) 29 Ağustos 2019 tarihinde ÖSYM sonuç sayfasında açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanma saatleri, kurum tarafından açıklanmadı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

2019 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nde kaç soru olacak? KPSS Öğretmenlik sınavında neler sorulacak
KPSS 2019 başvuru tarihi belli oldu mu? 2019 sınav takvimi: Başvuru, sınav ve sonuç tarihleri...

Güncel Haberleri