2019 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS/3 temel soru kitapçığı ve cevapları

ÖSYM tarafından 1 Aralık 2019 tarihinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 3 (2019 YDS3), soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlandı. Şimdi gözler sonuçların ne zaman açıklanacağına çevrildi. Peki 2019 YDS/3 ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

ÖSYM’nin resmî internet adresinden yapılan duyuruya göre, 1 Aralık’ta yapılan YDS3 sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarları adaylar için erişime açıldı. Adaylar 10 gün süreyle soru ve cevaplara ulaşabilecek. İşte,YDS3 sonuçlarının açıklanacağı tarih…

ÖSYM 2019 YDS/3 İLE İLGİLİ DUYURUSU

ÖSYM resmi sayfasında konu ile ilgili şu duyuruyu yapmıştır: “01 Aralık 2019 tarihinde uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (2019-YDS/3) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 02 Aralık 2019 tarihinde saat 15.15’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.” İfadelerine yer verilmiştir.

YDS/3 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

01 Aralık 2019 tarihinde uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (2019-YDS/3) sonuçları ÖSYM’nin sınav takvimine göre, 24 Aralık'ta açıklanacak.

CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

YDS/3 soru kitapçıkları ve cevap anahtarı için https://ais.osym.gov.tr adresini tıklayın.

YDS NEDİR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), YÖK’ün talimatıyla ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ve KPDS, ÜDS ve KPSS Yabancı Dil sınavlarının kaldırılmasının arkasından bu sınavların yerini alan yabancı dil sınavına verilen addır. YDS’de, yabancı dil bilgisini okuma, gramer, kelime bilgisi ve anlama bakımından ölçüp değerlendiren çoktan seçmeli test yöntemi uygulanır.

YDS sınavı yılda 3 defa gerçekleştirilir. İlk sınav “İlkbahar YDS Sınavı” (YDS/1), ikinci sınav ise “Sonbahar YDS Sınavı” (YDS/2), üçüncü sınav “Kış YDS Sınavı” (YDS/3) olarak geçmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Polis Akademisi mülakat sonuç sayfası
Nisan ara tatili ne zaman başlayacak? 2020 MEB tatil takvimi

Güncel Haberleri