4 aydır kapalı olan Ardahan-Ardanuç kara yolu ulaşıma açılıyor

Ardahan'da kar ve çığ riski yüzünden kapalı tutulan Ardahan-Ardanuç kara yolunun ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı. Bahar mevsimine rağmen metrelerce yükseklikte kar olan bölgedeki tipi ve kar yağışı ekiplere zorluk yaşatıyor.

Kar ve çığ riski yüzünden 4 aydır kapalı olan Ardahan-Ardanuç kara yolunun ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

Karayolları 183'üncü Şube Şefliği ekipleri, yoğun kar ve çığ riski bulunması, ayrıca trafik yoğunluğu olmaması sebebiyle ulaşıma kapalı tutulan karayolunu ulaşıma açmak için Bilbilan Yaylası'nın 2 bin 580 rakımlı mevkisine geldi.

Greyder, rotatif ve kepçe desteğindeki ekipler, yolu ulaşıma açmak için söz konusu mevkide karla mücadele çalışmalarına başladı. Ekipler, yaklaşık 9 kilometrelik bölümü karla kaplı olan yolun açılması için hem Ardahan hem de Artvin yönünden çalışma yürütüyor.

Bahar mevsimine rağmen metrelerce yükseklikte kar olan bölgedeki tipi ve kar yağışı ekiplere zorluk yaşatıyor.

Yolun, hava şartlarının uygun olması halinde 3 günlük çalışmayla ulaşıma açılması hedefleniyor. Ardahan-Ardanuç kara yolu, geçen yıl kasım ayının son haftasından itibaren ulaşıma kapatılmıştı.

ARDAHAN/AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kura Nehri taştı, Ardahan Ovası göle döndü
Meteorolojiden kar ve sağanak uyarısı

Güncel Haberleri