Ahmet Davutoğlu ve ekibine 'Konya Günleri' ambargosu

Eski AK Parti milletvekili Abdullah Başçı, sosyal medya hesabından Yenikapı'da düzenlenecek Konya Günleri'ne Ahmet Davutoğlu ve ekibinin "Kati surette Davutoğlunu ve yanındakileri davet etmiyorsunuz" denilerek davet edilmesinin engellendiğini söyledi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başında olduğu ve başvuru dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verilen Gelecek Partisi'nin kurucularından olan eski AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Başçı, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Konya Günleri'ne; Konsiad (Konya Sanayici İş Adamları Derneği) ve AKP Konya İl Başkanlığı'na üstten talimat geldiğini belirterek, "Kati surette Davutoğlunu ve yanındakileri davet etmiyorsunuz" denildiğini söyledi.

İşte Abdullah Başçı'nın açıklamaları:

"1. Konsiad'ı kuran 3 kişiden biriyim. 3 dönem Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptım. O süreçte 100'ün üzerinde dernek ve vakıflarla gönül birligi yaparak beraber başarılı çalışmalara imzalar attık Konya günlerini ilk sefer 2013 yılında başlattık.

2. Bugün Yenikapı'da başlayan Konya Günleri'ne maalesef İstanbul Valisi'nin Konsiad yetkilisine yukarıdan talimat var. Kati surette Davutoglunu ve yanındakileri davet etmiyorsunuz talimatı verildiği aynı şekilde Ak Parti Konya İl Başkanlığı'ndan böyle telkinde bulunduğu haberini aldık

3. Gelinen süreçte bir çok Konyalı dernek ve vakıf başkanının yoğun telefonunu aldık, gelinen süreçe Ak Parti Konya İl Başkanlığı'nın talimatıyla şimdiye kadar hiç katılmayan bir kısım Konyalı milletvekilleri belediye başkanlarına katılma talimatı verilmesi

4. Gelinen süreçte Konyalılara karşı yapılan bu çirkin baskılar saygısız hareketler sonucunda Konya günlerine davet edilmedik. Şimdiye kadar Konyalıyım demekten çekinen işgüzarların durumdan vazife çıkararak ortalıkta dolaşmaları doğrusu beni fazlasıyla üzdüğünü belirtmek isterim

5. Tüm dernek ve vakıf başkanlarıma programa katılmalarını ısrarla tavsiye ettim. Gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ederim. Şu bilinsin su akar kum kalır.

6. Bu tür baskılar yıldırmalar derneklere kadar müdahale başladıysa söylenecek hiç bir şey yok. O vali ve il başkanı Konyalılara bunun hesabını vermeli."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ahmet Davutoğlu'nun partisinin kuruluş dilekçesi verildi

Güncel Haberleri