Akit TV muhabiri hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Akit TV kanalı muhabirinin 'Türk kamuoyu Kemal Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor' ifadeleri üzerine, hakkında tehdit suçundan soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "19.03.2019 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan Akit TV adlı televizyon kanalı muhabirinin; 'Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor' şekindeki sözleri üzerine, hakkında TCK 106/1 maddesi uyarınca tehdit suçundan soruşturma başlatıldı" açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Akit TV sunucusu Mehmet Özmen, müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi'nden yaptığı yayında toplumun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun idamını istediğini öne sürmüştü. 

Özmen, "Türk kamuoyu, PKK terör örgütüne, FETÖ terör örgütüne de yandaşlık yapan, kol kanat geren, bağrında besleyen örneğin Kemal Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin de işte bu darağacında asılmasını, idam edilmesini bekliyor diye düşünüyorum. Bu bizim fikrimiz tabii ki, taktir yine kamuoyunun. Sonuçta PKK törer örgütüne, Fethullahçı terör örgütüne kol kanat geren, bu topraklara ihanet eden her bir vatandaşın işte bu darağacında idam edilmesi gereken isimler bugün bile. Ama maalesef 2004 tarihinde idam Türkiye'de kaldırıldı" ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri