ALES ne zaman yapılacak? ÖSYM ALES sınav ve başvuru tarihlerini duyurdu

ALES tarihleri ÖSYM tarafından resmi internet sitesinde açıklandı. Peki 2019 ALES ne zaman yapılacak? İlbahar ALES başvuruları ne zaman? Bütün bu soruların yanıtı haberimizde. Üniversite mezunlarının bir kısmi akademik kariyerlerine devam etmek için ALES sınavlarına giriyor. ÖSYM tarafından her yıl gerçekleşen ALES sınavının ilk oturum tarihi belli oldu. İşte merak edilen ALES başvuru tarihleri, ALES sınav tarihleri ve ALES sınav sonuçları tarihleri ve ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamaları...

Akademik kariyer yapmak isteyenlerin araştırdığı ALES tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. Peki  2019 ALES ne zaman yapılacak? ALES başvuru tarihleri ne zaman? Sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? İşte bütün bu soruların yanıtı ÖSYM tarafından açıklandı. Her yıl gerçekleşen ALES sınavının ilk oturum tarihi ( ilkbahar)  belli oldu. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı ie ilgili açıklamaların detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN? (2019)

ALES/1 sınavı için başvurular, 5 - 13 Mart 2019 tarihleri arasında alınacak.  

2019 ALES NE ZAMAN UYGULANACAK?

ALES/1 sınavı, 5 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşecek.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES/1 sınav sonuçları, 30 Mayıs 2019 tarihinde açıklanacak.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

ALES başvuruları ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden alınacak.

2019 ALES SINAV TARİHLERİ

ALES/2 sınavı : 22 Eylül 2019 (Başvurular, 9-17 Temmuz 2019)

ALES/3 sınavı : 17 Kasım 2019 (Başvurular,17-25 Eylül 2019) tarihinde uygulanacak. 

ALES'TE KAÇ SORU VAR?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır.

Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Sınav Türkçe olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

2019 ÖSYM sınav takvimini açıkladı | KPSS, YKS, DGS, LGS... ne zaman yapılacak?
ALES çıkmış sorular | 2006'dan 2017'ye kadar ALES çıkmış sorular tıkla çöz
ALES geç başvuruları için 'son gün' hatırlatması

Güncel Haberleri