Son dakika! Ankara mobilyacılar sitesinde yangın: 5 Suriyeli işçi öldü

Son dakika haberi: Ankara'da mobilyacılar sitesinde 4 katlı mobilya fabrikasında yangın çıktı. İçişleri Bakanlığı 5 Suriye uyruklu işçinin öldüğünü açıkladı. 8 işçinin de yaralı olarak kurtarıldığı yangın, kontrol altına alındı. Fabrikada soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Ankara'da mobilyacılar sitesinde 4 katlı mobilya fabrikasında yangın çıktı. İlk belirlemelere göre binada mahsur kalan 8 kişi itfaiye ekipleri tarafından yaralı kurtarıldı. Korkunç faciada Suriye uyruklu oldukları öğrenilen 5 işçi can verdi. 

Yangın, akşam saatlerinde Altındağ ilçesinde Ulubey Mahallesi'nde bulunan mobilyacılar sitesinde faaliyet gösteren 4 katlı mobilya fabrikasında meydana geldi. Koltuk üretildiği belirtilen fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Binadan yükselen dumanları fark eden çevredekiler itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

MERDİVENLE KURTARILDILAR

Ekipler, ilk anda binada mahsur kalan 5 kişiyi binanın pencerelerini kırıp merdivenli araçla kurtardı. Yaralı 5 kişi olay yerinde yapılan ilk müdahaleleri ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

Söndürme çalışmaları sırasında bazı itfaiye erleri de dumandan etkilendi. İtfaiyecilere ambulanslarda müdahale edildi. İtfaiyenin yangını söndürme çalışmaları sürürken, çevrede polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

BAKANLIK: 5 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Yangınla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan da açıklama geldi. Açıklamada 5 Suriye uyruklu işçinin öldüğünü ifade edildi. 5 işçinin de yaralı olarak kurtarıldığı yangın, kontrol altına alındı. Fabrikada soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin ise yangına ilişkin, şu açıklamayı yaptı:

"Hepimize geçmiş olsun. Ölenlere rahmet diliyoruz. Burada ağırlıklı olarak koltuk ve döşeme imalatı yapılan bir iş yeri. İtfaiyecilerden aldığımız bilgiye göre, yangın ikinci katta başlıyor ve üst katlara sirayet ediyor. Yoğun duman üreten malzemeler iş yerinde bulunuyor ve dumandan etkilenen 5 çalışan maalesef rahmetli oluyor. Şu an yapılan tespitler bunlar birde itfaiye erimiz dumandan etkileniyor. O da ayakta tedavi edildikten sonra görevinin başına dönüyor."

Vali Şahin, ölenlerin Suriyeli olduklarına ilişkin sorulan soruya da "Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı araştırmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.  

ANKARA / DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ankara Siteler'deki yangın faciasının nedeni itfaiye raporunda
Ankara'da 5 işçinin öldüğü fabrikada, yangın merdiveni yokmuş
5 Suriyeli işçinin öldüğü yangın faciasını müfettiş araştıracak

Güncel Haberleri