AÖF yaz okulu ücretleri ne kadar? AÖF yaz okuluna nasıl kayıt yaptırılır? Kayıtlar başladı

Üniversite eğitimlerini açıktan sürdüren yüzbinlerce öğrenci AÖF yaz okulu ücretlerini araştırıyor. AÖF iktisat ve işletme fakültesi için AÖF tarafından açılan yaz okulu kayıtları başladı. Kayıtların ardından AÖF yaz okulu başvurularının nasıl yapılacağını araştıranlar, karar.com’a bakabilir. İşte detaylar…

İktisat ve işletme fakültesinde eğitim gören öğrenciler için AÖF yaz okulu hizmetini devreye soktu. AÖF yaz okuluna girecek öğrenciler, 24 Haziran’dan itibaren yaz okulu kayıtlarını gerçekleştirebilir. Peki yaz okulu kayıtları nasıl yapılır? Kimler AÖF yaz okuluna başvuruda bulunabilir? Yaz okulu ücretleri ne kadar? Tüm bu gelişmelere sayfamızdan erişebilirsiniz…

AÖF YAZ OKULU KAYDI NASIL YAPILIYOR?

28 Haziran Cuma gününe kadar Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı, “Yaz Okulu Kayıt” linkinden başvuru yapıp yaz okuluna dâhil olabilir. Açıköğretim Sistemi yaz okuluna, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı tüm öğrenciler başvuru yapabilecek. Yaz okulu uygulaması mezuniyet aşamasına gelen ancak eksik derslerinden ötürü mezun olamayan öğrencilere; bir öğretim döneminde 45 kredilik ders alıp tek dersi kalan öğrencilere; dönemlik ders seçme koşullarından dolayı geçmiş öğretim yıllarında bazı dersleri alıp başarısız olan ancak mevcut öğretim yılında başarısız olduğu dersi alamayan öğrencilere mezuniyet açısından avantaj sağlayacak.

AÖF YAZ OKULU SINAVLARI NE ZAMAN?

Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav ile gerçekleşecek ve bu sınavın başarı notuna katkısı yüzde 100 olacak. Sınavlar 14-15 Eylül tarihlerinde yapılacak. Yaz okulu sınavlarının her kentte yapılması bekleniyor.

AÖF YAZ OKULUNDA HANGİ DERSLER BULUNUYOR?

1- Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Yaz Okulu Kayıt linkinden ilgili kayıt tarihleri arasında yapılacaktır.

2- Yaz okulunda hangi ders/derslerin açılacağı ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla yaz okulu kayıt tarihlerinden sonra belirlenir.

AÖF YAZ OKULU ÜCRETİ KAÇ TL?

Alınan Ders Sayısına Göre Ödenecek Öğretim Gideri Ücreti

Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam 160,00 TL öder.
Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam 175,00 TL öder.
Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam 190,00 TL öder.
Yaz okulunda 4 Ders alan öğrenci Toplam 205,00 TL öder.
Yaz okulunda 5 Ders alan öğrenci Toplam 220,00 TL öder.

NOT YÜKSELTMEK İÇİN YAZ OKULUNA BAŞVURU YAPILABİLİR Mİ?

Genel not ortalaması 2,00’nin altında olup başarısız olan FF harf notlu dersle birlikte koşullu geçer (CD, DC ve DD) harf notu alınan ders/derslerden en fazla 5 ders seçebilir. Genel not ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olup FF harf notu haricinde başarısız dersi bulunmayan öğrenci, not yükseltmek için ders seçemez.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri