AÖL kayıt yenileme ve ders seçimi nasıl yapılıyor? Ders seçim tarihlerinin bitir tarihi açıklandı

AÖL’de 2019-2020 eğitim öğretim yılı için kayıt yenileme işlemlerinde daha önce paylaşılan süre uzatıldı. Kayıt yaptıran öğrenciler, ders kitaplarının ne zaman verileceği konusunu merak ediyor. Peki AÖL kayıt yenileme ve ders seçimi nasıl yapılıyor? İşte detaylar…

MEB’e bağlı faaliyetlerini sürdüren Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme ve ders seçim işlemi, alınan son dakika kararının ardından uzatıldığı açıklanmıştı. Bu işlemi kaçıranlar, AÖL kayıt yenileme ve ders seçim tarihlerini araştırıyor. Gelişmeler ise karar.com’da yer alıyor…

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM TARİHLERİ

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı için ilk kayıt yaptıran ve sınav katılım bedelini yatırmayan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 30 Türk lirası sınav katılım ücretini en son 18 Ekim 2019’a kadar yatırmaları gerekiyor.

Henüz Kayıt yenileme işlemini yapmayan adayların da kayıt yenileme işlemlerini 18 Ekim 2019 tarihi mesai bitimine kadar 30 Türk lirası sınav katılım ücretini yatırarak yaptırabilir.

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileyen ya da ilk kayıt yaptıran öğrencilerden öğrencilik durumu aktif olanlar için ders seçme işlemleri sürüyor.

Açık Öğretim Lisesine İlk Kayıt (Yeni Kayıt) yaptıran adayların, ilk kayıt ücretini anlaşmalı bankalara yatırmasının ardından öğrencilik durumu aktif olanlar 18 Ekim 2019’a dek ders seçme işlemini yapabilir.

KİTAPLAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Açık Öğretim Lisesinde okutulan ders kitapları geçen sene en 31 Ekim 2018 tarihine kadar dağıtılmıştı. Halk eğitimi merkezleri vesilesiyle gönderilecek kitapların bu sene ne zaman verileceği belli değil.

Konuyla ilgili Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) veya AÖL'den tarih açıklaması gelir gelmez detaylar haberimizde yer alacak.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

SINAV TARİHLERİ

MEB’in paylaştığı takvime göre; AÖL 2019-2020 eğitim dönemi, 1. dönem sonu sınavları 7- 8 Aralık 2019’da yapılacak. 1. dönem sınava giriş yerlerinin internette erişime açılması da 4 Aralık'ta...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Açık Lise sınavları ne zaman? AÖL sınav takvimi! 1. dönem sonu sınav tarihleri belli oldu
Açık öğretim kayıtları ne zaman? AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman bitecek? Bugün son gün!
AÖL Kayıt Yenileme için gerekli belgeler nelerdir? 2019 AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

Güncel Haberleri