Askerler ne zaman terhis olacak? Askerlik düzenlemesi Meclis’ten geçti

Yeni askerlik sistemini düzenleyen teklif TBMM’de kabul edilerek yasalaştı. 100 bin kişiden fazla er ise terhis olmayı bekliyor. Bakan Akar’ın açıkladığı ve 1 ay temel askerlik, 6 ay zorunlu askerlik ve geri kalan 6 ay ücretli askerlik olmak üzere hazırlanan yeni askerlik sistemi Meclis’ten geçti. Şimdi ailelerin ve askerlerin gözleri ise erken terhise çevrildi. Peki askerler ne zaman terhis olacak? Terhis belgeleri ne zaman hazırlanacak? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde…

Savunma Bakanı Hulûsi Akar’ın Ramazan bayramı öncesi hazırladığı ve şemalarla anlattığı yeni askerlik sistemi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçti. Yeni askerlik sisteminin ardından 6 ay askerliğini tamamlayanlar, ne zaman terhis olacağını araştırıyor. 1 ay temel askerlik eğitimi, 6 aylık zorunlu ve 6 aydan sonraki 6 ayın da ücretli askerlik olmak üzere görüşüldüğü yeni askerlik sistemi Meclis’ten geçti. TBMM’de uzun süreli görüşmenin ardından kabul edilen yeni askerlik sistemi ile birlikte 6 ayını tamamlayan askerlerin ne zaman tercih olacağı ise merak konusu oldu. İşte askerlerin ne zaman terhis olacağına dair net tarih…

ASKERLER NE ZAMAN TERHİS OLACAK?

TBMM, Askeralma Kanunu Teklifi görüşmelerini noktaladı. TBMM’de günlerdir süren yeni askerlik sistemi görüşmeleri neticelendi. Yeni askerlik sisteminin Meclis’te görüşülüp kabul edilmesinin ardından askerler ve yakınları ise ‘’askerler ne zaman terhis olacak?’’ sorusunu sormaya başladı. Yeni askerlik sistemi teklifi, TBMM’den Cumhurbaşkanı onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından karar, Resmî Gazete’de yayınlanacak. Resmî Gazete’de yayınlanmasının ardından askerlerin terhis belgeleri hazırlanacak. Terhis belgeleri hazırlanan şu anda askerde 6 ayını tamamlamış erler de en kısa sürede terhis olmuş olacak. 

130 BİN ASKER ERKEN TERHİS OLACAK

TBMM'de kabul edilen yeni askerlik sisteminin ardından erken tezkere bekleyenleri de ayrı bir heyecan kapladı. 6 ayını dolduran yaklaşık 130 bin Mehmetçik tezkere bekliyor. Asker Alma Yasa Teklifi 25 Haziran Salı günü Genel Kurul'dan geçerek kabul edildi. Toplamda 65 madde bulunan kanun tasarısı için bağlayıcı ve kapsayıcı hükümler yalnızca bundan sonraki dönemde asker olacak vatandaşları değil, şu anda eli silah tutan askerleri de ilgilendiriyor ve bu konuda erken terhis müjdesi geliyor. Yeni askerlik sistemi ile alakalı olarak kabul edilen görüşmelerinin ardından askerlere erken terhisin yolu açıldı. Şu an için terhis edilecek olan asker sayısının ise 130 bin olacağı belirtiliyor.

TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İSTEYEN ÜCRETLİ ASKERLİK YAPABİLECEK

Erbaş ve erlerden isteyenler, sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmelerinin ardından terhise hak kazandığı tarih itibarıyla Millî Savunma Bakanlığı tarafından uygun görülecek sayıda ve 6 ay süreyle sınırlı olmak üzere askerlik hizmetini sürdürecek, bu zamanın ardından terhis olabilecek. Askerlik çağı, Cumhurbaşkanı tarafından 5 seneye kadar kısaltılabilecek ya da uzatılabilecek. Barışta, olağanüstü hal ya da seferberlik durumlarında, savaşta, askerliğini henüz yapmadan, Millî Güvenlik Kurulu tarafından gerekli görülen durumlarda, bakanlığın teklifinin ardından Cumhurbaşkanı tarafından özel olarak görevlendirilen gönüllüler, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen koşullara uymaları durumuında askerlik hizmetinden muaf kalacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Askerlik teklifi yasalaştı

Güncel Haberleri