Askerlik süresi 9 aya mı düşecek?

Askerlik süresi kısalıyor mu? Tek tip askerlikte son durum askere gidecek vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki tek tip askerlik ne zaman yasallaşacak? Askerlik yapacak vatandaşlar MSB'den yapılan açıklamalara odaklanmış durumda. Yeni askerlik sisteminin detayları belli olmaya başladı. Peki askerlik süresi kısalıyor mu? Tek tip askerlikte son durum ne? İşte merak edilen ve beklenen yeni askerlik sisteminin detayları...

Askerlik süresi kısalıyor mu? Askere gitmek için bekleyen vatandaşlar tek tip askerlikte son durumu merak ediyor.  Kısa ve uzun dönem askerlik tek tip askerlik modeli ile ne zaman yasallaşacak? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar askerlik son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Askerlik süresinin kısaltılması için bir süredir yürütülen çalışmalarda artık sona gelindi. İşte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'ın tek tip askerlik ile ilgili yaptığı son açıklamalar...

TEK TİP ASKERLİK SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Tek tip askerlik birçok asker adayı tarafından merak ediliyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tek tip askerlik konusunda neler dedi? Dün yapılan toplantıda neler konuşuldu? İşte Askerlik düşecek konuları nedeniyle merakla araştırılan tek tip askerlik detayları...

Yeni askerlik sistemi 17 Ocak'ta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın başkanlık ettiği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yanı sıra tüm kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarının katıldığı toplantıda görüntüleriyle birlikte “Askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi ayrıntılı bir şekilde görüşüldü” açıklaması yapıldı.

ASKERLİK SÜRESİ DEĞİŞECEK Mİ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın askerlik süresinin kısalacağı yönündeki açıklamasının ardından milyonların gözü yapılacak yeni düzenlemeye çevrildi. Ancak sistemin ne zaman uygulamaya geçeceği henüz netleşmedi. Akar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise, “Çalışıyoruz. Herhangi bir şekilde geçici bir konu olmayacak. Eğer yapabilirsek, becerebilirsek ona çalışıyoruz, elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bakanlıklarımızla, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla görüşmek suretiyle kalıcı bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan biraz çalışma dikkatli ve hassas ilerliyor. Öyle bir şey yapalım ki tekrar tekrar gündeme gelmesin. Herkes öngörebilsen, çalışmalarını faaliyetlerin ona göre planlayabilsin şeklinde.” dedi.

Olası yeni sistemle ilgili ise öne çıkan isim “Tek tip askerlik” olarak öne çıkıyor. Söz konusu yeni sistemde askerliğin 9 aya düşürülmesi konuşuluyor.

NİHAİ HEDEF PROFESYONEL ASKERLİK

Yapılan düzenlemelerin asıl hedefi profesyonel askerlik. Profesyonel orduya geçişin büyük oranda yapıldığını belirtiliyor. Örneğin; Doğu ve Güneydoğu'da silah altında bulunan askerlerin çoğu, artık profesyonel asker. Yen sistem ile birlikte askerlik hizmetini yerine getirecek olanlar ön saflarda yer almayacak.

BAKANLIK GÖRÜŞLERİ ÖNEMLİ

Milli Savunma Bakanlığı yeni askerlik sistemine ilişkin düzenlemeye son şeklini verdikten sonra Hazine ve Maliye, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Milli Eğitim Bakanlıklarının da görüşüne sunulacak. Bu bakanlıklardan gelecek önerilerde önemli bulunanlar da dikkate alınarak gerektiğinde düzenleme yenilenecek. Bu sürecin ardından hazırlanacak kanun teklifi TBMM gündemine gelecek.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİNDE BAZI MESLEKLERE ESNEKLİK

Yeni askerlik sisteminde, bazı meslek gruplarına özel uygulamaların da olacağı belirtiliyor. Bu kapsamda öğretmen, hakim, doktor ve bazı akademik alanlarda görev yapan ile sporcular için esneklik getirilebileceği dile getiriliyor. Bu meslek gruplarına üye yükümlülerin mesleki yaşamlarının ve kariyerlerinin etkilenmemesi için onlara uygun zaman dilimlerinde askerlik hizmetinin yerine getirilmesi sağlanacak. Örneğin öğretmenlerin askerlik yükümlülüğünü çoğunlukla yaz aylarında yerine getirmelerine ağırlık verilecek.

TEK TİP ASKERLİK BAKANLIKLARA SORULACAK

Milli Savunma Bakanlığı yeni askerlik sistemine ilişkin düzenlemeye son şeklini verdikten sonra Hazine ve Maliye, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Milli Eğitim Bakanlıklarının da görüşüne sunulacak. Bu bakanlıklardan gelecek önerilerde önemli bulunanlar da dikkate alınarak gerektiğinde düzenleme yenilenecek. Bu sürecin ardından hazırlanacak kanun teklifi TBMM gündemine gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Yeni askerlik sistemi: Temel askerlik 1 ay olacak | Yeni askerlik sisteminin detayları
Tek tip askerlikte son durum: 2019 Askerlik süresi ve MSB Bakanının açıklaması
Tek tip askerlikte son durum: Askerlik kaç ay olacak? Maaş ödenecek mi?

Güncel Haberleri