Aylin Nazlıaka neden ihraç edildi? CHP'ye geri dönüyor! Oylamadan evet çıktı

Aylin Nazlıaka neden ihraç edildi? 2016 yılında partiden disiplin kurulu kararı ile oy çokluğuyla ihraç edilen Aylin Nazlıaka CHP'ye geri dönüyor. Yapılan oylama sonucu Nazlıaka'nın geri dönmesine kadar verildi. Aylin Nazlıaka alınan kararın ardından yaptığı açıklamada zaten partisinden bu 4 yıllık süreçte kopmadığını söyledi. İşte detaylar...

Aylin Nazlıaka hakkında 2016 yılında "bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği" iddiasıyla CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden kesin ihracına oy çokluğuyla karar verildi. CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka ihraç edildikten sonra haksızlığa uğradığını söylemişti.

Hatırlanacağı üzere Aylin Nazlıaka bir diğer CHP'li vekil Necati Yılmaz'ı odasından Atatürk resmini indirmekle suçlamış, yaşanan tartışmanın ardından Nazlıaka partiden ihraç edilmişti.

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU'NUN İHRAÇ AÇIKLAMASI

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun Aylin Nazlıaka'nın CHP'den ihracıyla ilgili basın açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu, Disipline Sevk Edilen Ankara Milletvekili Sayın Aylin Nazlıaka ile ilgili yapmış olduğu disiplin soruşturmasında; disipline sevk edilen Sayın Aylin Nazlıaka'nın savunmasını aldıktan ve olayla ilgili tanıkları dinledikten sonra aşağıda belirtilen kararı almıştır:

1-Disipline Sevk Edilen Aylin Nazlıaka'nın, bir milletvekilinin odasında bulunan Atatürk resmini indirdiği iddiasının gerçek olmadığını ve iddianın iftira kapsamında bulunduğunu oy birliği ile tespit etmiştir.

2-Uygulanması gereken ceza yönünden kurul üyeleri Uğur Bayraktutan, Sezgin Kaya, Ali Hikmet Akıllı, Celal Çelik, Turan Aydoğan, Selahattin Emre, Ahmet Zeytunlu'nun Tüzüğün 70/C-c maddesi gereğince kınama cezası verilmesi gerektiği karşı oyuna karşılık; üyeler Saniye Barut, Şehrazat Mercan, Mustafa Serdar Soydan, Gülsüm Filorinalı, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Hüseyin Aydoğdu ve Süleyman BÜLBÜL'ün çoğunluk oyuyla, Tüzüğün 70/A-b maddesi gereğince disipline sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın Cumhuriyet Halk Partisi'nden kesin olarak ihracına oy çokluğu ile karar verilmiştir"

İhraç sonrası açıklama yapan Nazlıaka, şunları söyledi:

"Bugün partimin 7'ye karşı 8 oyla vermiş olduğu kararla yuvamdan, partimden ihraç edilmeme yönelik karardan dolayı bazı şeyleri açıklama gereği duydum.

İHRACIM BİR OYLA BELİRLENDİ, MAĞDURUM

Bu gerçekten tartışmalı bir karar, CHP'den bir milletvekilinin ihracı bir oyla farkla belirlenmiştir. Ancak, bu süreçte bazı Yüksek disiplin Kurulu üyelerinin son derece önyargılı olarak süreci yönettiklerine üzülerek şahitlik ettim. Mağdur olduğum bir olayın suçlusu haline getirilmeye çalışıyorum, itiraz edeceğim.

YÜREĞİM YANIYOR, PARTİME GERİ DÖNECEĞİM

Verilen bu karar siyasi bir karardır. Beni ön seçimle milletvekili  yapan delegelerimizi de yok saymaktır. Şuna inanıyorum; bu hukuksuz bir karardır. Hukukun üstünlüğünü savunan bir partide böylesine hukuksuz bir karar verilmiş olması esef vericidir. Ben bunu yargıya taşıyarak tekrar partime dönemeye çalışacağım. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Yüreğim yanıyor ama orası benim evim benim yuvam. Yuvama geri döneceğim."

CHP KARARINI VERDİ: GERİ DÖNÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, ihraç edilen eski milletvekili Aylin Nazlıaka'yla ilgili kararını verdi. Nazlıaka'nın geri dönmesine dair yapılan oylamada PM üyelerinin 29'u kabul, 22'si ise ret oyu verdi. Nazlıaka’nın partiye dönmesi halinde kadın kollarında görev yapabileceği konuşuluyordu.

AYLİN NAZLIAKA: ZATEN PARTİMDEN HİÇ KOPMAMIŞTIM

Kararı, Habertürk muhabiri Ömer Topsakal’a değerlendiren Nazlıaka, şunları söyledi:

“Yaklaşık 4 yıl süren bu süreçte zaten partimden hiç kopmamıştım. Ancak bu bağın yeniden resmi olarak kurulmasından dolayı da çok mutluyum. Türkiye’nin CHP’ye, CHP’nin de herkesi kucaklayan bir parti olmaya ihtiyacı var. Başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bu kararın alınmasına katkı sağlayan Parti Meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Partimin bir neferi olarak, aydınlık Türkiye için çalışmaya devam edeceğim.”

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

CHP, Aylin Nazlıaka'nın af talebini kabul etti
CHP'de Aylin Nazlıaka sürprizi
TBMM Başkanı Kahraman'dan Aylin Nazlıaka hakkında suç duyurusu

Güncel Haberleri