Bakan Selçuk'tan yurt dışında eğitim alacak öğrencilere uyarı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yurt dışında eğitim alacak öğrencilere önerilerde bulunarak, "Eğer gidiyorsanız bunu büyük bir mücadele, büyük bir anlayış ve dava içerisinde düşünün" dedi.

'Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri' programı Milli Eğitim Bakanlığı şura salonunda düzenlendi.

Toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, toplantının önemine işaret ederek, "Bugün burada olmak, Türkiye’nin geleceğinde olmak gibi bir anlam ifade ediyor. Burada olmak, sizin bu çalışma doğrultusunda yapacağınız işlerin ne anlama geldiğini ve sizden beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu ve vazifenizin sadece bir akademik çalışma olmanın çok ötesinde, aslında bir ülkeye hizmet etme fırsatını yakalamış olduğunu gösteriyor. Kendi kariyerinizden ziyade bu ülkenin doğmamış çocukları için bir şans olduğunu ve bu çalışmayla neler yapabileceğinizi zihinsel olarak asla sınırlandırmamak gerektiğini görmenizin bir fırsatı bu çalışma" ifadelerini kullandı.

"EĞER GİDİYORSANIZ..."

Selçuk, öğrencilere yurt dışında eğitim imkanı sağlanmasının Türkiye’nin geleceği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer siz bu ülkenin kısıtlı imkanlarını değerlendireceksiniz, bu şuur içerisinde değerlendirin lütfen. Aksi halde sizin yaptığınız işin herhangi bir şekilde Türkiye’de ya da başka bir yerde yapılması hatta yapılmasının bile ne kadar etkili ya da etkisiz olacağız tartışılabilir. Eğer gidiyorsanız bunu büyük bir mücadele, büyük bir anlayış ve dava içerisinde düşünün. Bilimin davası yüksek bir dava. Böyle bir insan olmak sıradan bir bakış açısıyla, sıradan bir değerlendirmeyle ortaya çıkarılabilecek bir bakış açısı değil.

Eğer gerçekten hak ettiğinizi düşünmek istiyorsanız, yaptığınız işi öğrenciliğin çok ötesinde yapmalısınız. Çünkü bu ülkedeki birçok kişinin hukukunu da size teslim ediyoruz. Bu konu, bu toprakların daha çok yeşermesi için omuzlarına basacak evlatlarının meselesidir. Yaptığınız bütün işlerin bu çerçeve içerisinde nasıl bir sorumluluk duygusuyla, yaklaşımla yapılacağı ve bunun başka ülkelerce nasıl yapıldığı konusunda biraz araştırırsanız, o ülkelerin sizin gibi yolcularının ne tür başarı hikayeleri yazdıklarını da görmüş olursunuz. Bir ülkenin tarihi sıçramasıyla ilgili rol almış ekiplerdir sizin gibi ekipler başka ülkelerde. Bu ülkenin güzel çocukları olarak güzel işlere imzalar atın."

ANKARA/İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

MEB'den yeni yol haritası: Okullar yeniden yapılandırılacak

Güncel Haberleri