Bakanlıktan '11 milyon fidanın yüzde 90'ı kurudu' iddialarına yalanlama

11 Kasım 2019'da 'Geleceğe Nefes Seferberliği' kapsamında Türkiye genelinde dikilen 11 milyonu aşkın fidanın yüzde 90'ının kuruduğu iddiasına Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. Bakanlık, dikilen fidanların yüzde 95'inin tuttuğunu açıkladı.

Tarım Orman-İş Sendikası, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 11 Kasım’da “Geleceğe Nefes” adı altında, “mevsim şartlarını gözardı ederek” diktiği 11 milyon fidanın yüzde 90’ının kuruduğunu iddia etmişti.

Sendikanın incelemesinde, Çanakkale Ayvacık’taki fidanların bakımsız ve kurumaya yüz tutmuş halde olduğu, mevsim şartlarına ayak uyduramadığı belirtilmişti.

BAKANLIKTAN YALANLAMA

Bu iddialara ise Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada, 11 Kasım 2019’da gerçekleştirdiğimiz 'Geleceğe Nefes Seferberliği' kapsamında, Türkiye genelinde dikilen 11 milyonu aşkın fidanla ilgili kamuoyunu yanıltıcı içerikte bilgiler paylaşılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda dikilen fidanlar yine Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından izlenmektedir. Bugün itibarı ile dikilen 11 milyonu aşkın fidan yüzde 95 oranında tutmuş ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam etmektedir" denildi. 


ANKARA/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İBB, Gezi Parkı'ndaki 39 ağacı söküp yenisini dikecek
Poşet uygulamasının ikinci aşama: Plastik, pil ve elektronik eşyalara ek ücret geliyor

Güncel Haberleri