Barış Pınarı Harekatı ne zaman bitecek? Son durum nedir? Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Barış Pınarı Harekatı'nın ne zaman biteceği ile ilgili bilgi verdi. Teröristlere yönelik Suriye'nin kuzeyinde süren operasyon hakkında son dakika bilgiler de paylaşan Erdoğan, şimdiye kadar 490 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. İşte "Barış Pınarı Harekatı ne zaman bitecek?" sorusunun yanıtı ve son gelişmeler...

"Barış Pınarı Harekatı ne zaman bitecek?" sorusunun yanıtı sıkça araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin açıklama yaptı.

Terör örgütlerine yönelik Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı tüm hızıyla sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Barış Pınarı Harekatı İletişim Stratejisi Çalıştayı'nda operasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BARIŞ PINARI HAREKATI NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Barış Pınarı Harekatı'nın ne zaman biteceği ve operasyona ilişkin son dakika gelişmeleri aktardı. Buna göre Ayn El Arab ve Haseke'nin kontrol altına alınması ve 30-35 km derinliğe inilmesinin ardından operasyon tamamlanacak.

Barış Pınarı Harekatı'nda son durum ile ilgili de konuşan Erdoğan, şimdiye kadar 490 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu;

"Öncelikle Resulayn ve Tel Abyad arasındaki 120 km2'lik alana yoğunlaştık. 480 km2'lik terör koridorunu ortadan bölmüş olacağız. Ardından Ayn El Arab ve Haseke tarafını kontrol altına alacağız. Yaklaşık 30-35 km'lik bir derinliğe ineceğiz. Bunları tamamladıktan sonra harekat neticesine ulaşmış olacak.

Yerleşim yerlerine 652 havan ve roket saldırısı olmuştur. Havan ve roketlerin yarısı Nusaybin ve Kızıltepe'de düşmüştür. Amaçları sivil kayıplar ortaya çıkmasını sağlamaktır. Gerekirse 100 tane sivilin arkasındaki tek bir teröristi tespit edip onu etkisiz hale getirecek tecrübeye sahibiz. Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 490 oldu. Bunun 440'ı öldürülmüş olanlar, bunların 26'sı yaralı ve 254 tane teslim alınan var."

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığından Türkiye açıklaması
ABD Savunma Bakanı Esper'den Türkiye'ye suçlama
Fırat'ın doğusu için kritik görüşme

Güncel Haberleri