Barış Pınarı kaç şehit var? Barış Pınarı Harekâtı şehit sayısı | Kahramanları yüreklerimize gömdük

Barış Pınarı Harekâtı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusunun ardından 9 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başladı. Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekâtında kaç şehit olduğu ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte Barış Pınarı Harekâtı şehit sayısına dair detaylar…

Türkiye, terör örgütlerini sınırdan def etmek ve güvenli bölge oluşturduktan sonra milyonlarca Suriye’yi oraya yerleştirmek için Barış Pınarı Harekâtı'nı başlattı. Peki bebek katillerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nda kaç şehit var? İşte tüm gelişmeler… 

Ahmet Topçu 

HAREKÂTTA ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZ

Barış Pınarı Harekâtı'nda terör örgütü YPG/PKK'lılarla çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu şehit düşerken, çatışmada 3 askerimiz de yaralandı.

Tel Rıfat bölgesinden Barış Pınarı Harekâtı'nı sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına teröristlerce gerçekleştirilen havanlı saldırıda Abdulhamit Bilgen (30) ile Yunus Mermer (30) tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.

Soldan-sağa: Şehit Yunus Mermer-Abdulhamit Bilgen

TSK ACI HABERİ DUYURDU! 1 ŞEHİDİMİZ DAHA VAR

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde 11 Ekim'de terör örgütü PKK/YPG mensuplarıyla çıkan çatışmanın ardından bir askerimiz şehit düştü. Milli Savunma Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeler paylaşıldı.

BARIŞ PINARI HAREKÂTINDA SİVİL ŞEHİTLERİMİZ

Rakka’nın Tabka ve Tel Abyad, Halep’in Ayn El Arab, Haseke’nin Amude, Kamışlı ve Rasulayn ilçeleri ile Deyrizor’un kuzey kesimlerine yönelik 9 Ekim tarihi itibarıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nda sınırın öbür tarafından Mardin ve Şanlıurfa’nın sınır ilçelerine terör örgütü YPG/PKK'lılar tarafından gerçekleştirilen roketatarlı ve havanlı saldırılarda, aralarında 9 aylık bebeğin de bulunduğu 5'i çocuk 7 sivil şehit düştü. Saldırılarda toplam 85 kişi de yaralanmıştı.

MÜNBİÇ'TEN SALDIRI: 2 ASKER ŞEHİT

15 Ekim'de devam eden harekâtta Suriye'nin Münbiç bölgesinden rejim güçleri tarafından havan ve topçu ateşiyle yapılan saldırıda 2 asker şehit oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rejimin oraya top atışlarıyla olan bir netice. Buna karşı bizim yoğun atışlarımız oldu. Bunun karşılığında da bunun bedelini rejime çok ağır bir şekilde ödettik“ dedi.

 

SURUÇ'TA HAVANLI SALDIRI: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Harekâtın 3'ncü gününde 11 Ekim Cuma günü terör örgütü YPG/PKK tarafından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki sivillere yönelik havan mermili saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti.

3 havan mermisi de ilçedeki boş araziye düşerken, Barış Pınarı Harekâtı'nın ilk günü Ceylanpınar'da 11 yaşlarındaki Elif Terim ve Mazlum Güneş de teröristlerin saldırısında yaralanmış, kaldırıldıkları hastanede kurtarılamamıştı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde de YPG/PKK'nın saldırılarında anne Fatma Yıldız (48) ile kızları Emine (12) ve Leyla Yıldız (15) şehit düşmüştü.

Kızıltepe'ye yönelik yapılan havan saldırısından etkilenen bir binanın camı...

MARDİN KIZILTEPE'YE HAVAN SALDIRISI: 2 SİVİL ŞEHİT!

Harekâtın 7. gününde yani 15 Ekim 2019'da terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgeden Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki sivillere yönelik yaptığı havan mermili saldırıda 2 sivilimiz şehit olurken, 12 kişi yaralandı.

TEL ABYAD’DA 4 SMO ASKERİ DE ŞEHİT

Suriye Millî Ordusu kaynaklarından paylaşılan bilgiye göre, Tel Abyad'ın doğusunda Dedat köyünde konuşlanan teröristler, SMO savaşçılarının bölgeye yaklaşmasının ardından, askerî muhaliflerin kılığına girdi. Kendilerini SMO savaşçısı gibi gösterip çok sayıda sivili alıkoyan YPG/PKK'lı teröristler, köyde böylece kamufle oldu. TSK ile ortak hareket eden SMO savaşçılarının köye girmesinin ardından bölge halkının bir kısmı teröristlerin bölgeden çekildiğini aktardı. Bunun üzerine, köyde gizlenen teröristler, arama-tarama çalışması yapan SMO savaşçılarını pusuya düşürdü.

Çatışmaların ardından 4 SMO savaşçısı şehit oldu, 3 SMO savaşçısı da yaralandı.

Terör örgütü YPG'nin Suruç'tan sonra Nusaybin'e de havanlı mermi ile saldırısının ardından yaşanan görüntüler:

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler İngiliz mevkidaşıyla telefonda görüştü
Mardin valiliği: YPG/PKK'nın saldırısında 8 kişi şehit oldu, 35 kişi yaralı
Nusaybin'de sivillere saldırı

Güncel Haberleri