Çankırı'da büyük deprem olur mu? Deprem uzmanı cevapladı: Dodurga fayı maksimum 6,7 büyüklüğünde

Çankırı Çerkes'te peş peşe depremler meydana gelirken, tedirgin olan vatandaşların aklındaki en büyük soru: Çankırı'da yaşanan depremlerden daha büyük depremin olup olmayacağı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Çankırı'daki sarsıntıların Dodurga fayının neden olduğunu, bu fayın en fazla 6,7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde dün meydana gelen depremlere Dodurga fayının neden olduğunu, bu fayın en fazla 6,7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini belirtti.

Sözbilir, yaptığı yazılı açıklamada, Çerkeş depremlerine neden olan fayın kimliğini belirlediklerini bildirdi.

Depremleri Ankara'nın kuzeyindeki Dodurga fayının ürettiğine işaret eden Sözbilir, 28 kilometre uzunluğundaki fayın sol yanal doğrultu atımlı yapıda olduğunu aktardı.

Prof. Dr. Sözbilir, bu fayın 2000 yılında 6,1 büyüklüğünde deprem ürettiğine dikkati çekerek, "Dodurga fayının maksimum üretebileceği depremin büyüklüğü 6,7'dir. Bu nedenle bölgenin sismik açıdan dikkatlice izlenmesi gerekiyor. Depremler bir kaç gün daha sürebilir." ifadelerini kullandı.

İZMİR/AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Çerkesler: TRT'nin Çerkesçe kanalı açılmasını istiyoruz
Çankırı'da artçılar uyutmadı, vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi | Çerkes son dakika depremler
Çankırı 3'üncü kez sallandı | Çerkes'te 4,3 büyüklüğünde deprem | Son dakika depremler

Güncel Haberleri