Çekerek Belediyesi'nden ABD'ye ilginç tepki

ABD Başkanı Trump'ın, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri harekatı nedeniyle yaptırım uygulamasına Yozgat Çekerek Belediyesi'nden ilginç bir tepki geldi. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Turşuyu kurduk, pekmezi kaynattık. Elinden geleni ardına goma!! Sizden mi gorhacaaz!!" ifadelerine yer verildi.

Suriye'nin kuzeydoğusuna harekat için yeşil ışık yakan ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinden ve uluslararası toplumdan yükselen tepkilerin ardından Türkiye'ye yönelik yaptırımları kapsayan başkanlık kararnamesini imzaladı.

Yaptırımlara yönelik en ilginç tepkilerden biri ise Yozgat Çekerek Belediyesi'nden geldi.

Belediyenin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Ey Amerika!

Turşuyu kurduk, Pekmezi kaynattık, Salçayı yaptık, Patlıcanı Domatesi ve biberleri kuruttuk, Ekmaamizi de yaptık, 2 çinik bulgurumuz,yarmamız fasulyemiz de var! Elinden geleni ardına goma!! Sizden mi gorhacaaz!! TÜRK Esir olmaz! Ekmaani daştan çıharana sökmez!"

KARARNAME NE İÇERİYOR?

Trump'ın imzaladığı yaptırım kararnamesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan herhangi bir yaptırım bulunmazken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptırım listesine alındı.

ABD Başkanı Trump tarafından imzalanan yaptırım listesine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı ise kurumsal olarak dahil edildi.

Diğer taraftan ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada üç bakan ile yetkililerin ‘engellenmesinin’ Türk hükümetinin bölgedeki barış, güvenliği ve istikrarı geriletti adımları olduğu kaydedildi.

Ayrıca ABD Hazine Bakanlığı, gerekmesi halinde hükümet yetkilileri ile kurumlarına ek yaptırımlar uygulanabileceği açıkladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Trump'tan Erdoğan - Pence görüşmesinden önce ağır tehdit
Trump, Türkiye'deki bazı kurum ve kişilere yaptırım öngören kararnameyi imzaladı

Güncel Haberleri