Dilek İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu'nun eşi nereli ve kaç yaşında?

Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart'ta İBB Başkan adayı olmasının ardından eşi Dilek İmamoğlu da sık sık gündeme gelmişti. Peki Dilek İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu'nun eşi nereli ve kaç yaşında? İşte Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun hayatı hakkındaki ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu kimdir? Dilek İmamoğlu nerelidir, kaç yaşındadır? Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun hayatına dair ayrıntılar haberimizde.

DİLEK İMAMOĞLU KİMDİR? 

Dilek İmamoğlu, 18 Kasım 1974 yılında Trabzon'da doğmuştur. İlk öğrenimini Trabzon'da tamamlayan Dilek İmamoğlu İstanbul Üniversitesi Turizm Bölümünü bitirdikten sonra Kamu Maliyesi bölümünde okumuştur. Ekrem İmamoğlu ile Dilek İmamoğlu bir aile ortamında birbirleri ile tanışmışlar ve 18 Kasım 1995'te evlenmişlerdir. Dilek İmamoğlu 23 yıllık evliliğini tanımlarken 'mutlu oldum' ifadesini kullanıyor.

İmamoğlu Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. Şu anda aynı alanda doktora öğrencisidir.

Ekrem İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu çiftinin iki erkek bir kız olmak üzere 3 çocukları vardır. Çocukların isimleri sırasıyla Semih, Mehmet Selim, Beren'dir. 

Dilek İmamoğlu, özellikle 31 Mart seçimleri öncesinde sık sık gündeme gelmiştir. Binayı Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile sosyal medyada yapılan karşılaştırmalara tepki göstermiş ve "O benim ablamdır, Ona yapılan saygısızlık bana yapılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Dilek İmamoğlu, Sözcü gazetesine verdiği bir röportajda şunları söyledi:

Ekrem Bey hep “kent yoksulluğu"nu anlatıyor. Siz Dilek İmamoğlu olarak bu kent yoksulluğuna nasıl şahitsiniz? Sosyal demokrat değerleri nasıl yaşıyorsunuz?

Bir şehrin yoksulluğunu gidermenin en önemli etkeni istihdam yaratmak, yani onları yoksul bırakıp sonra da yardım yaparak çözülmüyor. Bu insanın içini acıtan bir şey. Gençlerin hiç bir meslek sahibi olmamaları, annelerin evden dışarıya çıkamamaları, çalışmak isteyen annelerin hem eğitimsiz hem tecrübesiz olmaları… Ben en çok o gidilmeyen gecekondu mahallerine gitmeyi, onlara dokunmayı istiyorum. Biz hep kadınları konuşuyoruz ama, belki erkeklerin de ihtiyacı var. Birlikte çözümler bulacağız.

Dünyada medeniyetin ölçüsü bir kadının gece tek başına yürüyebilmesi…

O kadar unuttuk ki bazı şeyleri… Ben hatırlıyorum, evlenmeden önce biz bunu yaşıyorduk Üsküdar'da. Sahile iniyorduk. Ama şimdi çıkamıyoruz, tedirginiz.

Seçimle birlikte bir kırılma yaşanacak siyasette… Oldukça uzun zamandır sanki birbirine düşman iki kamp gibiydi toplum. İstanbul bu siyasi kırılmanın merkezi olabilir mi? Bir barış iklimi doğabilir mi?

Ben, dünyaya barış yayılacaksa, İstanbul bunun merkezi olabilir diyorum. Çünkü sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde bir mutsuzluk var… Belki çok büyük bir hayal gibi gelebilir herkese, ama ben Ekrem'in dünyaya barışı buradan başlatacağını düşünüyorum ve inanıyorum buna.

İstanbul size ne ifade ediyor?

Ben İstanbul'u huzur ve güven şehri olarak hatırlamak istiyorum… Mutlu bir İstanbul.

Dilek İmamoğlu, başka bir röpotajında ise "Ekrem Bey'i kıskanıyor musunuz?" sorusunu "Kıskanmıyorum desem doğru olmaz. Bilemiyorum, buna cevap veremeyeceğim. Beni o duyguya çok maruz bırakmıyor Ekrem" diye cevapladı. 

 

 Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart'ta İBB Başkan adayı olmasının ardından eşi Dilek İmamoğlu da sık sık gündeme gelmişti. Peki Dilek İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu'nun eşi nereli ve kaç yaşında? İşte Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun hayatı hakkındaki ayrıntılar...

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Son dakika! Ekrem İmamoğlu oy oranı ne? 23 Haziran İstanbul Seçim Sonuçları karar.com canlı
Hep böyle olsun... Yıldırım-İmamoğlu canlı yayında siyaset dersi verdi
İmamoğlu: Bizim ortaya koyduğumuz sonucu YSK teyit etti

Güncel Haberleri