Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz için çığ uyarısı

Meteoroloji, Hakkâri ve Şırnak çevreleri için yoğun kar; Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri için ise çığ uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl, Muş, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde yoğun olması bekleniyor.

Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, sıcaklık değerlerinin mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

ANKARA/ANKA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Hakkari-Şırnak karayolu çığ nedeniyle kapandı
Gümüşhane'de 7 kez çığ düşen köy yolu açıldı
Şavşat-Ardahan yoluna 2 çığ düştü

Güncel Haberleri