e-tanzim satışlar epttavm.com'da | e tanzim sipariş nasıl verilir?

Sebze ve meyvede e-tanzim satış uygulaması, Türkiye’nin Milli Pazaryeri Platformu www.epttavm.com’da başladı. e-tanzimde siparişler bir üründe en fazla 3 kilo olabilecek. Ankara’da başlayan e-PTTAVM uygulaması İstanbul’da da hayata geçirildi. Ankara ve İstanbul'da PTT tanzim alışverişi nasıl yapılır? e-Tanzim fiyatları, tanzim satış noktaları ile aynı olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, e tanzim satışları ile ilgili "Proje kapsamında tarım ürünlerinin vatandaşımıza ulaşması sürecinde yaşanan aracı hizmet ücretlerini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz" dedi.

İlk olarka Ankara’da başlayan e-PTTAVM uygulaması İstanbul’da da hayata geçirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın "Tanzim satışlarını, Türkiye'nin Milli Pazaryeri Platformu www.epttavm.com'da başlatıyoruz" sözleriyle duyurduğu online meyve sebze satılarının detayları da belli oldu.  

Turhan, yazılı açıklamasında, Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ve PTT AŞ güvencesiyle başlatılan proje kapsamında tarım ürünlerinin vatandaşa ulaşması sürecinde yaşanan aracı hizmet ücretlerini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Sebze ve meyve fiyatlarındaki ciddi oranda yükselişe dikkati çeken Turhan, "Enflasyonla Topyekûn Mücadele kapsamında vatandaşlarımıza ekonomik fayda sağlamak amacıyla uygulamaya konulan tanzim satışlarını, Türkiye'nin Milli Pazaryeri Platformu www.epttavm.com'da başlatıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

PTT'nin internet adresindeki yer alan meyve ve sebzelerin tanzim fiyatlarıyla satıldığı bilgisini paylaşan Turhan, tüm ürünlerin PTT Kargo ve Lojistik aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacağını duyurdu.

Turhan, Milli Pazaryeri Platformu olarak vatandaşların tanzim noktalarında sıra beklememeleri, sebze ve meyvelerini uygun şartlarda alabilmeleri için sorumluluk üstlendiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Vatandaşımıza ekstra ücret yansımaması ve uygulamada avantajların artırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte çaba içerisindeyiz. e-Tanzim uygulamamamızın süratle başlatılması için de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz."

İŞTE FİYATLAR

ÜRÜNLER         e-TANZİM         PAZAR

Patates                 2 Lira                  5 Lira
Soğan                  2 Lira                  5 Lira
Domates              3 Lira                 6 Lira
Patlıcan               4,5 Lira              10 Lira
Biber                   6 Lira                 10 Lira
Salatalık              4 Lira                 6 Lira 

PTT TANZİM SATIŞLARI İSTANBUL'DA DA BAŞLADI

PTT tanzim satışları 19 Şubat'tan itibaren İstanbul’da da uygulanmaya başlandı. e-PTTAVM tanzim satış ekranı ve hangi ürünün ne kadara satılacağına dair detaylar haberimizde. Ankara’da başlayan e-PTTAVM uygulaması İstanbul’da da hayata geçirildi. Buna göre e-PTTAVM’den sipariş verenler ücretsiz kargo ile alışveriş yapabiliyor. Bakan Turhan’ın tanzim satış ürünlerinin, PTT AŞ ile internet üzerinden satışına başlandığını duyurmasının ardından şirket, ürünlerin hazırlanması için soğuk hava deposu kiraladı.

Enflasyonla mücadele kapsamında İstanbul ve Ankara’nın çeşitli noktalarında tanzim satış noktaları kurulmuş, meyveler ve sebzeler marketlere ve pazarlara göre daha uygun fiyattan satılmaya başlanmıştı. Vatandaşın yoğun ilgi göstermesi nedeniyle uzun kuyruklar meydana gelince çözüm online tanzim satışta bulundu.

e-PTTAVM TANZİM SATIŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Uygulama kapsamında, PTT tarafından Ankara’daki satış noktasında, 100’ün üzerinde personel 7 gün 24 saat esasına göre görevlendirildi. Personel sayısı, gelen siparişlere göre artırılıyor.

ürkiye’nin milli pazar yeri platformu “www.epttavm.com”dan e-Tanzim’e tıklayarak, 8 çeşit ürün sipariş edebilen tüketiciler, tek üründen en fazla 3 kilogram sipariş verebiliyor. Müşterinin verdiği sipariş, ilk olarak e-PTTAVM’nin karşılama ekranında onaylanıyor. Daha sona hazırlanan barkod ve sevk evrakları, üretim bandına gönderiliyor. Burada her bir müşteri için ürünler zarar görmeden tartılıyor. Tartıldıktan sonra birer kilogramlık paketler ambalajlanıyor. Barkodu okutularak adres dökümü gerçekleştiriliyor. Daha sonra adreslere göre ayrılan siparişler, ilgili yerlere dağıtım yapan PTT araçlarına konuluyor. Son adımda ise siparişler, müşteriye kapıda teslim ediliyor.

TANZİM SATIŞ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Saat 14.00’e kadar verilen siparişler aynı gün, bu saatten sonraki siparişler ise ertesi gün teslim ediliyor.

Biber çeşitleri 6 lira, patlıcan 4,5 lira, salatalık 4 lira, domates 3 lira, soğan ve patates 2 liradan satışa sunuluyor. e-Tanzim satışları, Ankara’nın ardından bugün itibarıyla İstanbul’da da başladı.

KARGO BEDELİ 3.70 LİRA

Site üzerinden alışveriş yapmayı denediğimizde, bir ürün için en fazla 3 kilo sepete eklenebiliyor. Bir kilo ürünün kargo bedeli ise 3.70 TL.

Alışveriş yapabilmek için tıklayın: https://www.epttavm.com/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, e-tanzim satışlarıyla ilgili şu açıklaamyı yaptı: 

"Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteği ve PTT AŞ güvencesiyle başlatılan bu proje kapsamında tarım ürünlerinin vatandaşımıza ulaşması sürecinde yaşanan aracı hizmet ücretlerini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.

www.epttavm.com internet adresinde e-Tanzim olarak hizmete sunulan meyve ve sebzeler tanzim fiyatları ile satılırken, tüm ürünler PTT Kargo ve Lojistik aracılığı ile güvenle vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır. Vatandaşlarımızın tanzim noktalarında sıra beklememesi, sebze ve meyvelerini uygun şartlarda ucuz olarak alabilmeleri için Milli Pazaryeri Platformu www.epttavm.com olarak sorumluluk üstlendik. Vatandaşımıza ekstra ücret yansımaması ve uygulamada avantajların artırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte çaba içerisindeyiz. e-Tanzim uygulamamamızın süratle başlatılması için de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz."

İSTANBUL VE ANKARA TANZİM SATIŞ NOKTALARI

Tanzim satışında fiyatlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için hayata geçirdiği tanzim satışı projesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi,mobil tanzim satış aracıyla Bayrampaşa’da satışlara başlıyor. İBB tarafından İstanbul’da 50 farklı noktada vatandaşlara ucuz sebze ve meyve satışının yapılacağı tanzim araçları hazır hale getirildi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de Yıldırım Mahallesi’ne gelerek incelemelerde bulundu.

Vatandaşlar ucuz sebze ve meyve alabilmek için tanzim satış aracının önünde kuyruklar oluşturdu.

İSTANBUL'UN HANGİ İLÇELERİNDE TANZİM NOKTASI VAR?

Artan enflasyon ve meyve sebze fiyatlarını daha uygun seviyeye çekmek ve vatandaşlara uygun fiyattan meyve sebze satmak için uygulamaya koyulan tanzim satışları ilk etapta İstanbul ve Ankara'da vatandaşlarla buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 noktada hizmet verecek olan üreticiden tüketiciye doğrudan sebze ve meyve satış noktalarından biri olan Bayrampaşa’da, tanzim satışları başladı. Vatandaşlar uygun fiyatlı sebze ve meyvelerden almak için sıraya girdi.

İstanbul'daki tanzim satış noktaları;

KAĞITHANE MEYDANI

ÜMRANİYE MEYDANI

MECİDİYEKÖY MEYDANI

ESENLER MEYDANI

AVCILAR MEYDANI

ESENYURT MEYDANI

KADIKÖY MEYDANI

ÇEKMEKÖY MEYDANI

BAKIRKÖY MEYDANI

K.ÇEKMECE MEYDANI

AKSARAY MEYDANI

ZEYTİNBURNU MEYDANI

EMİNÖNÜ MEYDANI

BAHÇEŞEHİR 1.KISIM

TAKSİM MEYDANI

BAŞAKŞEHİR 2.ETAP METRO ÇIKIŞI

KASIMPAŞA KIZILAY MEYDANI

BÜYÜKÇEKMECE

BEYLİKDÜZÜ MEYDANI

EYÜPSULTAN MEYDAN

BAYRAMPAŞA MEYDANI

ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİ

BAĞCILAR MEYDANI

BEYKOZ KAVACIK MEYDAN

GÜNGÖREN MEYDANI

ÜSKÜDAR KİRAZLITEPE

SULTANBEYLİ MEYDANI

FATİH KARAGÜMRÜK MEYDAN

SULTANGAZİ MEYDANI

BOSTANCI LUNAPARK

GOP MEYDANI

PENDİK SAHİL MEYDAN

SARIYER MEYDANI

HALKALI MEYDAN

BEŞİKTAŞ MEYDANI

ÜMRANİYE MEYDAN AVM OTOPARK

ÜSKÜDAR MEYDANI

ATAŞEHİR MEYDAN

ŞİRİNEVLER MEYDANI

İSTİNYE İSPARK

KARTAL MEYDANI

ZEYTİNBURNU AVM

MALTEPE MEYDANI

ALİBEYKÖY SİLAHTAR

PENDİK MEYDANI

HALİÇ

TUZLA MEYDANI

BAYRAMPAŞA YILDIRIM MAHALLESİ

SANCAKTEPE MEYDANI

ESENLER 100.YIL MAHALLESİ

ANKARA TANZİM SATIŞ NOKTALARI

Ankara'da toplam 30 noktada halk meyve sebze satılacak. Ancak ilk etapta, Abdi İpekçi Parkı, Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Kurtuluş Parkı, Altındağ Ulus Metrosu çıkışı, Altındağ Siteler İtfaiye Meydanı, Hasköy Cemre Parkı, Keçiören Kuyubaşı Metrosu çıkışı, Keçiören Belediyesi önü, Pursaklar Hicret Camisi önü, Etimesgut Belediyesi karşısı, Sincan Lale Meydanı, Mamak Şafaktepe Parkı, Mamak Bostancık Caddesi, Yenimahalle Batıkent Gimsa karşısı, Gölbaşı Belediyesi karşısı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bakliyat ürünlerinin tanzim satış fiyatı ne kadar? Nohut, mercimek ve pirinç tanzim satışta kaç lira
Adana tanzim satış noktaları nerede? Tanzim satış yerleri...
İstanbul Tanzim satış noktaları nerede? Hangi ilçelerde tanzim satış noktaları var:

Güncel Haberleri