Eczacılık taban puanları | 2019 Eczacılık bölümü taban puanları

YKS sonuçlarının açıklanması ile Eczacılık taban puanları da araştırılmaya başlandı. 2019 Eczacılık bölümü taban puanlarına göre tercih yapmak isteyen öğrenciler için eczacılık fakültelerinin taban puanlarını haberimizde derledik. İşte Üniversite üniversite Eczacılık taban ve tavan puanları...

Haberimizde Eczacılık taban puanlarını bulabilir hangi üniversitenin kaç puanla eczacılık bölümüne öğrenci aldıklarını öğrenebilirsiniz. 2018 Eczacılık bölümü taban puanlarını haberin devamında görebilirsiniz. ÖSYM 2019 YKS TYT AYT sonuçlarına göre tercih yapacak öğrencilerinin bir kısmı da Eczacılık Fakültelerini tercih ediyor.  Eczacılık 2019 taban puanlarını bu bölümü tercih etmek isteyenler için araştırdık. 

ÖSYM 2019 YSK sınav sonuçlarını açıklamasından sonra üniversitelerin 2019 taban puanları ve kontenjanları merak konusu oldu. Üniversite adayları özellikle de Eczacılık Fakültelerinin kontenjan ve taban puanlarını merak etmekte. İşte üniversitelerin eczacılık taban puanları ve sıralaması...

AŞAĞIDAKİLER 2018 YILINA AİTTİR, 2019 YAYINLANDIĞI AN HABERİMİZDE YER ALACAKTIR

 

ECZACILIK BÖLÜMÜ:

Sentetik ve biyolojik kökenli ilaç hammaddelerinin elde edilmesi, fiziksel, kimyasal, ve biyolojik özelliklerinin incelenmesi, değerlendirilmesi, kaliteli ilaçların saklanması, kullanılması gibi konularda eğitim ve araştırma yapılır. Eczacıların çoğunluği kendilerine veya başkalarına ait eczanelerde, bazı laboratuvarlarda, ilaç endüstirisinde araştırmacı veya ilaç tanıtıcı olarak çalışabilirler.

ECZACILIĞIN AMACI:

 Eczacılık programında, sentetik, yarı sentetik veya biyolojik kökenli ilaç hammaddelerinin elde edilmesi, fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinin incelenmesi, değerlendirilmesi, kaliteli ilaç üretimi ve ilaçların saklanması, kullanılması gibi konularda eğitim ve araştırma yapar.

ECZACILIK BÖLÜMÜNDE OKUTULAN DERSLER:

 Eczacılık programında, başta kimya olmak üzere fizik, matematik ve biyoloji dersleri verilir. İlaç hammadde ve şekillerinin üretim tekniklerine ve kullanışlarına ilişkin lisans dersleri ise genellikle son iki yılda toplanmıştır. Eczacılık fakültelerinde dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülür. Öğrenciler uygulama derslerini fakülte laboratuvarlarında sürdürmekte ve eğitim süresi boyunca değişik yıllara dağılmış olarak eczane, hastane ve endüstride staj yapmaktadırlar.

ECZACILIK İÇİN GEREKLİ ÖZELLİKLER:

Eczacılık programına girebilmek ve bu fakültede başarılı olabilmek için normalin üstünde akademik yeteneğe ve bilimsel meraka sahip olmak, fen bilimlerine ve özellikle kimyaya ilgi duymak gerekir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İstanbul Medipol Üniversitesi ücretleri 2018 2019 | Taban puanları, kontenjan ve burs ücretleri
Okul öncesi öğretmenliği taban puanları, başarı sıralaması 2018 | Türkçe ve Sınıf öğretmenliği puanı
YÖK Atlas tercih robotu ile tercih nasıl yapılır? YÖK Atlas tercih motoru - 2018 YKS

Güncel Haberleri