Erdoğan: Barış Pınarı'nda bin kilometrekarelik alan terörden temizlendi

Azerbaycan'da Türk Konseyi 7. Zirvesi'nde konuşan Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde sürdürülen Barış Pınarı Harekatı kapsamında bu sabah yaklaşık bin kilometrekarelik alanın terörden temizlendiğini açıkladı. Erdoğan ayrıca Münbiç'ten Irak sınırına kadar olan bölgenin de güvenli hale getirileceğini kaydetti.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi (Türk Konseyi) 7'nci Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in katılımıyla başladı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile görüştü

Zirvede konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Ekonomilerimiz üzerindeki döviz baskısını azaltacak mekanizmaları devreye almalıyız. Kotalar maalesef ticaretimizin önündeki en büyük engellerdendir. Türk Konseyi olarak kotaları kaldırmamız gerekiyor. 

HAREKATIN İKİ ÖNEMLİ AMACI VAR

Suriye'de son 8 yılda yaşadıklarımız bir terör örgütü ile terör örgütünün tasfiye edilemeyeceğini göstermiştir. Barış Pınarı Harekatı'mızın 2 önemli amacı vardır. İlki, Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG kaynaklı terör kaynağını ortadan kaldırmaktır. 2. amacı Suriyeli kardeşlerimizin geriye dönüşü için ortam sağlamaktır. 

MÜNBİÇ'TEN IRAK SINIRINA KADAR GÜVENLİ HALE GETİRİLECEK

Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz.

BİN KİLOMETREKARELİK ALAN TEMİZLENDİ

Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık. Suriye'nin kuzeyi barış pınarlarıyla yeniden yeşerene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. 

KARDEŞLİĞİMİZİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ

Türkiye'nin teröre karşı verdiği beka mücadelesinden siz kardeşlerimizden dayanışma bekliyoruz. Her bir Türk kardeşimizin kalbinin bizimle çarptığını çok iyi biliyorum. FETÖ ile mücadelede ülkemize verdiğiniz desteği sürdürmenizi istirham ediyoruz. Milli davalarımızda birbirimizin yanında durmak bizim kardeşliğimizin en önemli göstergesidir. 

YUKARI KARABAĞ SORUNU

Yukarı Karabağ sorununun en kısa sürede barışçıl yollarla ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü esasında çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

6 devlet tek millet olmayı arzu ediyorum."

 

 



 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Erdoğan, Kırgız mevkidaşı Ceenbekov ile görüştü
YPG'li teröristler Kuzey Suriye'den sivil kıyafetlerle kaçıyorlar
Meral Akşener: Mehmetçik, Barış Pınarı Harekâtı’nın pınarıdır

Güncel Haberleri