Erdoğan'dan Kobani ve Münbiç mesajı: Kararımızı uygulama aşamasındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan yolculuğu öncesinde havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesi'ne katılmak için Azerbaycan'a gidiyor. Erdoğan, ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

BİR SENE DEVRİLDİ, MÜNBİÇ BOŞALTILMADI

Şu anda bir çok dedikodular var. Büyükelçilik vasıtasıyla bunun yanında Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda da kararımızı uygulama aşamasındayız. ABD ile Münbiç konusundaki mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri Münbiç'i boşaltacaktı. Seneyi devirdi, Münbiç boşaltılmadı. 

GERÇEKLERİ HALKIMIZ GÖRÜYOR

Şu anda da aynı taktiği içerde ve dışarda uyguluyorlar. Gerçekleri karartmak mümkün değil. Ortada şehitlerimiz var. Havan topları neticesinde yaralı olanlar, evlerini boşaltanlar var. İstediği kadar hedef saptırsınlar, gerçekleri halkımız görüyor. Biz de medya vasıtasıyla bunları anlatmaya gayret ediyoruz. Onlar kendi maharetlerini sergileyecekler, sahtekarlıklarını yapacaklar, biz ise doğruyu anlatmaya gayret edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmasın.

MÜTTEFİKİNİZİN Mİ, TERÖRİSTİN Mİ YANINDA YER ALACAKSINIZ?

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Şu anda da cereyan eden hadiseler karşısında bunları görüyorlar. Dün Merkel'le önceki gün Boris Johnson'la görüştüm. Bir çok gerçekleri bilmediklerini gördüm. Kendilerine bu gerçekleri de anlattım. Burada samimi bir yaklaşımınız varsa sizler koalisyon güçleri içindesiniz, biz de içindeyiz. Sizler burada doğruyu mu arıyorsunuz, bizim bir şeyimizi gizlemeye çalışıyorlar. Biz NATO müttefiki olan bir ülkeyiz. Bu ülkelerin hepsi NATO üyesi. Biz bir terör örgütünün baskısı altındayız. 5. maddede bunların bizim yanımızda yer alması lazım. Siz NATO üyesi müttefikinizin yanında mı yoksa teröristlerin yanında mı yer alacaksınız. Yaptıkları şeylerin gayesi nedir? Bunu anlamak mümkün değil. NATO üyesi ülkeler içinde halkı Müslüman olan tek ülke Türkiye. Acaba buradan... NATO 5. madde konusunda da şu anda pasif...

TERÖR ÖRGÜTÜYLE SAVAŞ OLMAZ, MÜCADELE OLUR

Belli konuşmaları yaptıktan sonra Johnson mesela ben neler yapabilirim noktasına geldi. Kürtlerle herhangi bir savaşmak, böyle bir şeyimiz yok. Biz devletiz, karşımızda terör örgütü var. Terör örgütü ile savaş olmaz, mücadele olur. 

Şu anda etkisiz hale getirilenlerin sayısı 550'ye ulaştı. 500 ölü var, 26 yaralı, 24 teslim olan var.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rusya: Kobani'de operasyona karşı olduğumuz tamamen yalan
Erdoğan'dan kararlılık mesajı: Başladığımız işi bitireceğiz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Burada sadece terör örgütü hedef alınıyor

Güncel Haberleri