Esad rejimi ile Rusya İdlib'i vurdu, 7 sivil hayatını kaybetti

İdlib'de Esad rejimi ile Rusya yine ortak katliam yaptı. İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yer alan yerleşim noktalarına hem havadan hem karadan saldırılar düzenlendi. Peş peşe saldırılarda 7 sivil hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

Suriye'de muhaliflere ait uçak gözlemevi verilerine göre, Rus savaş uçakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Keferruma beldesi, Ureynibe, El Bara ve Belyon köylerine hava saldırısı düzenledi.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rusya'nın saldırılarında İdlib'in Keferruma beldesinde 1 ve El Bara köyünde 5 sivil yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.

Esad rejimi ise sabah saatlerinden bu yana, İdlib'in güneybatı kırsalındaki Merc Ed Dahır ve İştabrak köyüne saldırılar düzenledi. Saldırıda 1 sivil hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Sivil Savunma ekiplerince sürdürülen arama-kurtarma çalışmaları sonucunda, bir sivilin hayatı kurtarıldı.  

İDLİB/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Esad ailesine İspanya'da para aklama suçlaması
Rusya yine İdlib'i vurdu: 5 sivil can verdi
Rusya, İdlib'e bomba yağdırdı: 9 sivil ölü, 10 yaralı

Güncel Haberleri