Fuat Oktay'dan Fazıl Say konseri yorumu: Mesaj son derece net

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fazıl Say konserine gitmesiyle ilgili, "Burada mesaj son derece net. Orada olsaydınız, o kutuplaşma dediğiniz derinliğin olmadığını görürdünüz" yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katıldı. Yasamanın yeni bir düzenlemeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Oktay, "Bunun için çalışıyorum" dedi.

'MESAJ ÇOK NET'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ünlü piyanist Fazıl Say'ın konserine gitmesini değerlendiren Oktay, şöyle konuştu: 

"Burada mesaj son derece net. Olması gereken bir mesaj. Bütün dünyaya birleştirici gözle bakan Cumhurbaşkanının, böyle bir konserde bulunması kadar tabii bir olay yok. Zaten orada da ne kadar tabii olduğu anlaşıldı. Normalde sosyal fay hatlarından bahsedilir, kutuplaşmadan… Orada olsaydınız, o kutuplaşma dediğiniz derinliğin olmadığını, gönülden gönüle de bir yol olduğunu görüyoruz. Biz orada bunu yaşadık. Bizim için Türk Halk Müziği'ne ne kadar yakınsak bu da başka bir alan ve bir o kadar güzel. Bizim farklılıklarımız, zenginliğimiz dediğimiz olayı biz orada yaşadık fiilen. Gerçekten karşılıklı saygı ve sevgiye dayanan ve seyircisiyle bütünleşen… Güzel de bir örnek oldu. Ümit ediyorum ki bu tür şeyler artarak devam eder. Bizim için de güzel bir konserdi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Fazıl Say konserini izledi

Güncel Haberleri