Genel müdür oldum hayali kuruyordu, 500 bin lira borcu oldu

İstanbul’da bir tekstil işçisi, patronunun sunduğu genel müdürlük teklifini kabul edince başına gelmedik kalmadı. Adına kurulan paravan şirketle 500 bin lira borçlandırılan Hanife Aksu, ‘hayallerim pahalıya patladı’ dedi.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İddiaya göre, tekstil işçisi Hanife Aksu (42), çalıştığı işyeri sahibinin, bir şirketi için yaptığı genel müdürlük teklifini kabul etti. 2015 yılında kurulan şirkette 1 gün bile genel müdür olamayan Aksu, 3 yıl sonra adına kurulan paravan şirketle borçlandırıldığını öğrendi. Yaklaşık 500 bin lira borç şoku yaşayan Aksu, “Genel müdürlük hayalleri bana pahalıya patladı” dedi. 

Başından geçenleri anlatan Aksu, şunları söyledi:”Daha önce sekreter olduğum şirketin sahibi genel müdürlük teklif etti. Kabul ettim. 1 sene oyaladılar. En sonunda ‘şu an şirketi işletmiyoruz’ dediler. 5 ay sonra bana vergi dairesinden evraklar gelmeye başladı. Bana gelen evrakları şirkete genel müdür olmam yönünde teklifte bulunan Murat beye gösterdiğimde, ‘’senden önceki genel müdüre ait bir borç, korkmana gerek yok’ dedi. 1 hafta sonra polisler beni gözaltına aldı. Aramam varmış, bir gece nezarethanede kaldım. Daha sonra borcu ödeyebilmek içinde evimdeki eşyaları sattım. Üzerime paravan bir şirket kurulmuş. Şikayetçi oldum. 500 bin lira para cezası söz konusu. Ben şu anda bunları ödemek zorundayım ve bir tekstil atölyesinde ortacı olarak çalışıyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri