İranlı iş adamını gasp ve darp ettikten sonra bagaja kilitlediler

İstanbul'da ikamet eden İranlı iş adamı Alıreza Aghajanı Namını, Ankara'da kaçırılarak darp ve gasp edildi, ardından elleri ve ayakları bağlı bir şekilde otomobilin bagajına atıldı. Polisin, bagajda havasızlıktan fenalaşmış şekilde bulduğu iş adamını gasp eden 4 kişiden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da ticaretle uğraşan İranlı iş adamı Alıreza Aghajanı Namını, bazı işleri için Ankara'ya gitmek üzere lüks bir otomobil kiraladı. 2'si daha önce bir otomobil kiralama şirketinde çalışan 4 kişi,  iş adamını 2 gün boyunca adım adım takip etti. iş adamının Ankara'da kaldığı oteli tespit eden zanlılar,  9 Eylül günü rezervasyon yaparak aynı otelde 1 gece kaldılar. İddialara göre, ertesi gün iş adamını arayan bir kişi, kiraladığı araçta teknik bir sorun yaşandığını söyleyerek aracı yeni bir araçla değiştireceklerini söyledi. İş adamının kaldığı otelin önüne gelen bir kişi, iş adamının kiraladığı lüks otomobilin kaputunu açarak bir süre aracı inceledi. Aracın arızalı olduğunu ve arızanın giderilmesinin kısa süreceğini söyleyen kişi, iş adamı ile birlikte bir oto sanayi sitesine gitmeleri gerektiğini söyledi.

DÖVÜLEREK ARACA ZORLA BİNDİRİLDİ

Ankara'da bir oto sanayi sitesinin önüne geldiklerinde başka bir araçla 3 kişinin kendilerine doğru koştuklarını gören iş adamı, endişelendi ve çevrede bulunan bir iş yerine girerek saklanmaya çalıştı.  4 kişi, İranlı iş adamını  sığındığı iş yerinden döverek ve ellerini bağlayarak zorla otomobile bindirdi.

TÜM PARASINI GASP ETTİLER

Zorla araca bindirilen iş adamı  kendisini kaçıranlar tarafından önce tehdit edildi sonra tüm parası gasp edildi. Ankara'dan İstanbul'a kadar süren yolculuk esnasında İranlı iş adamının 5 bin dolar ile 3 bin lirasını gasp eden zanlıların, iş adamından banka hesaplarındaki paraları da istediği, ancak iş adamının 'hayır' cevabı üzerine dövüldüğü öğrenildi.

BAGAJA KAPATIP KAÇTILAR

Parası gasp edilen ve Ankara'dan başlayarak İstanbul'a kadar süren dehşet dolu yolculuk Arnavutköy'de sona erdi. Zanlılar İranlı iş adamını Arnavutköy'e bağlı Tayakadın Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı  yolu üzerinde elleri ve ayakları bağlı bir şekilde kiraladığı otomobilin bagajına kapatarak kaçtılar.

HAVASIZLIKTAN ÖLMEK ÜZEREYDİ

İstanbul Havalimanı yolu üzerinde yaklaşık 2 saat bagajda kapalı kalan iş adamı, polislerin dikkati sayesinde kurtuldu. Havalimanında görevli polisler, yol kenarında park etmiş otomobili görerek yanına  geldikleri  otomobilin bagajından ses geldiğini farkettiler.  Bagajı açtıklarında İranlı iş adamı Alıreza Aghajanı Namını'yi elleri ve ayakları bağlanmış bir şekilde gören polis ekipleri, durumu bölgenin güvenliğini sağlayan Arnavutköy Jandarma ekiplerine bildirdi. Otomobilin bagajında havasız kaldığı için fenalaşan iş adamına polis ve jandarma görevlileri yardım etti.

Ankara'dan İstanbul'a kadar elleri ve ayakları bağlı bir şekilde getirildiğini söyleyerek başından geçenleri Jandarma ekiplerine anlatan Alıreza Aghajanı Namını, eski sekreterinin de aralarında bulunduğu bir şebekenin kendisini darp ve gasp ettiklerini söyleyerek şikayetçi oldu.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Alıreza Aghajanı Namını'nin ifadesi doğrultusunda harekete geçen Jandarma ekipleri 4 gaspçıdan 2'sini yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltı süreleri sonunda Nöbetçi Mahkeme'ye sevkedilen zanlılar Rahmi Kırım ve Uğur Ağdaş  tutuklandı.  İş adamını verdiği bilgiler doğrultusunda şüphe üzerine gözaltına alınan iş adamının eski sekreteri  Zhıla P. ile Orhan F., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İSTANBUL/DHA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kocaeli'de taksiciye bıçaklı ve palalı gasp girişimi
Yanlış anlama dayağı... Önce arabası gasp edildi, ardından öldüresiye dövüldü

Güncel Haberleri