İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvurusu nereye yapılır? Sosyal Çalışma Programı başvuru şartları

İŞKUR tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Sosyal Çalışma Programı başvuruları başladı. Öğrencilerin yaz tatili dönemi boyunca günlük 67,36 TL karşılığında çalışma imkânı bulduğu İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvuru şartları da belli oldu. İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvuru şartlarını öğrenenler de programa başvuruların nereye ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki Sosyal Çalışma Programı son başvuru tarihi ne zaman? Sosyal Çalışma Programı başvuruları başladı mı? Sosyal Çalışma Programı maaşları ne kadar? İşte İŞKUR Sosyal Çalışma Programı ile ilgili detaylar…

Üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak için İŞKUR tarafından oluşturulan Sosyal Çalışma Programı ile ilgili detaylar paylaşıldı. Bugünden itibaren başlayan İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvurularının ardından detaylar araştırılıyor. Öğrenciler, ‘’İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvuru şartları neler? Sosyal Çalışma Programı başvurusu nereye yapılır? Sosyal Çalışma Programı maaşları ne kadar? Sosyal Çalışma Programına kimler başvuru yapabiliyor?’’ sorularına yanıt arıyor. Tüm bu gelişmelere haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte İŞKUR Sosyal Çalışma Programı ile ilgili tüm aradıklarınız…

İŞKUR SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI BAŞVURU TARİHLERİ

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvuruları 25-28 Haziran tarihleri arasında alınacak. Online olarak gerçekleştirilecek İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvuruları www.iskur.gov.tr adresi üzerinden alınacak. Başvurusu kabul edilen öğrenciler 5 Temmuz 2019’da elektronik ortamda kura ile belirlenecek.

İŞKUR SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA KİMLER KATILABİLİR?

Yüksek lisans, doktora ve açıköğretim öğrencileri dışında bütün yükseköğretim öğrencileri programa katılabiliyor. Fakat katılamayacağı bildirilen eğitim düzeylerinin yanında kişinin aktif bir lisans ya da önlisans kaydının olması hâlinde programlara katılım mümkündür.

MAŞLAR NE KADAR?

Akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencilerinin başvuru yapabileceği İŞKUR Sosyal Çalışma Programı için başvuruların İŞKUR’un resmî internet sitesi üzerinden kabul edilecekken, programa katılan öğrencilere her bir gün için 67,36 Türk lirası ödeme yapılacak. Öte yandan katılımcıların çalıştıkları süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortalar karşılanacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurusu süren programlar www.iskur.gov.tr adresi üzerinden paylaşılacak. Online kullanıcı girişi yapılarak programlar incelendikten sonra başvuru yapılabilecek. Sosyal Çalışma Programı 2019 yaz döneminde başlayacak bir biçimde bundan sonraki her sene yaz tatilinde uygulanacak. Öğrencilik dönemi süresince Sosyal Çalışma Programından toplam 3 ay (90 gün) yararlanma hakkı bulunmaktadır.

PROGRAMA KİMLER KATILAMAZ?

Başvuru tarihinde ve programın düzenlediği tarih aralığında başka bir işte çalışan, staj yapan ve herhangi bir işyerinden kısa vadeli sigortalılık kollarından sigortalılığı bildirilen öğrenciler katılamaz. Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılamaz. (Fakat bunların yanısıra aktif bir lisans veya önlisans öğrenim kaydı olan kişiler katılabilir.) 18 yaşını doldurmamış üniversite öğrencileri katılamaz. Bahar dönemi dersleri bitmeyen öğrenciler katılamaz. (Dersleri bitmiş ancak finalleri veya bütünleme sınavları bitmemiş öğrenciler katılabilir.) Yaz döneminde ders alan öğrenciler katılamaz. Başvuru tarihinde ve programın düzenlediği tarih aralığında öğrencilik kaydı aktif olmayan öğrenciler katılamaz.

2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sonu itibarıyla genel akademik not ortalaması, not döküm cetvelinde (transkript) 4'lük sistemde 2'nin, YÖK'ün “4'lük Sistemdeki Notların 100'lük Sistemdeki Karşılıkları” tablosunda 53.33'ün veya varsa üniversitelerce ayrıca belirlenen başarı puanının altında olan öğrenciler programa katılamaz. Bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarında olduğu gibi not ortalaması hesaplanamayan öğrenciler için ilgili dönem itibarıyla başarısız olanlar da programa katılamaz.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI NASIL OLACAK?

SÇP’lerin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, 3 ay süreyle düzenleneceğini aktaran Bakan Selçuk, program süresinin öğrencilerin tatil süresince kendilerine zaman ayırabilmeleri maksadıyla haftada 3 gün ile sınırlandırıldığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri