İstanbul güne karla karışık sağanak yağmur ile başladı | Kar ne zamana kadar yağacak?

İstanbul güne karla kaırşık sağanak yağmur ile başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağmur nedeniyle deniz seferlerinin çoğu iptal edildi. Peki İstanbul'da hafta sonu kar yağacak mı? Kar ne zamana kadar yağacak? Düşen hava sıcaklıklarının ardından yurdun genelinde soğuk hava etkisini artırmaya başladı. Batı Karadeniz'de beklenen kar yağışı da Trakya'dan yurda giriş yaptı. İşte 23-24 Şubat İstanbul hava durumu son dakika gelişmeleri...

İstanbul hava durumu raporunda Meteoroloji kar yağışı uyarısı yapmıştı. Günün erken saatleri itibariyle Trakya'dan yurda giriş yapan soğuk hava dalgasının etkisi kendisini Marmara bölgesi ve İstanbul'da göstermeye başladı. Karl karışık sağanak yağmurun kenti etkisi atına almasının ardından vatandaşlar '23 Şubat Cumartesi - 24 Şubat Pazar günü hava durumu ne? Kar yağacak mı?' sorularının yanıtını aramaya başladı. 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI | İSTANBUL HAVA DURUMU 23-24 ŞUBAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1 haftadır sürdürdüğü son dakika uyarılarının ardından İstanbul'dan sabah saatlerinde kar yağışı görülmeye başlandı. Meteoroloji'nin tahminlerine göre İstanbul'da yağmur yağışının öğlene kadar karla karışık yağmur ve öğleden sonra kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin yayınladığı saatlik tahminlerde, saat 15.00 sularına kadar karla karışık yağmur şeklinde seyredecek yağışların, ikindi saatlerinde kara dönüşeceği yer alıyor. İstanbul'da yağış, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde etkisini göstermeye başladı.

Metetoorloji'nin yayınladığı 5 günlük hava durumu raporunda İstanbul'da 23 Şubat Cumartesi - 24 Şubat Pazar günlerinin kar yağışlı olacağı görülüyor. 


Günlük hava durumu raporundan saat saat İstanbul hava durumunu görebilirsiniz


Metetoorloji'nin yayınladığı 5 günlük hava durumu raporu

YURT GENELİNDE SOĞUK HAVA ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz (Burdur hariç), Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Samsun, Amasya, Çorum, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI TRAKYA'DAN GİRİŞ YAPTI

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava akşam saatlerinde başlayan sağanağı kara çevirdi. Etkili şekilde yağan kar kısa sürede Dereköy Sınır Kapısı ile Demirköy ve Kofçaz ilçelerini beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü bölgede kar yağışı tipi şeklinde devam ediyor.

Hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle ulaşımda aksamalar görülüyor. Pek çok araç tipi nedeniyle yolda kalırken, Kofçaz'da yoldan çıkan bir aracın devrilmesi sonucu sürücüsü yaralandı.

Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri, yağışın etkili olduğu bölgelerde çalışma yürütüyor.

Kar yağışının yarın öğle saatlerinde etkisini yitirmesi bekleniyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.


İSTANBUL °C, 3°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 3°C
Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

KONYA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

(Görseldeki saatlik tahminler Ankara ilimize aittir)

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kuzey Ege kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DENİZLİ °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kıyıları ile Çeşme Yarımadası yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Burdur dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANTALYA °C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İstanbul güne karla kaırşık sağanak yağmur ile başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağmur nedeniyle deniz seferlerinin çoğu iptal edildi. Peki İstanbul'da hafta sonu kar yağacak mı? Kar ne zamana kadar yağacak? Düşen hava sıcaklıklarının ardından yurdun genelinde soğuk hava etkisini artırmaya başladı. Batı Karadeniz'de beklenen kar yağışı da Trakya'dan yurda giriş yaptı. İşte 23-24 Şubat İstanbul hava durumu son dakika gelişmeleri...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İstanbul'da kar yağışı başladı

Güncel Haberleri