Kampüsteki Ceren hoca önlemleri kağıt üstünde

Çankaya Üniversitesi öğretim görevlisi Ceren Damar’ın öğrencisi tarafından katledilmesi sonrası Yükseköğretim Kurulu, kampüslerde güvenlik önlemlerinin artırılması için karar aldı. Buna göre, üniversitelerde şiddet ve huzursuzluğa sebep olan nedenlere ilişkin bilimsel çalışmalar teşvik edilecek. İçişleri Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı komisyonda, yerleşkelere ait risk analizinin yapılmasına karar verildi. Ancak açıklanan tedbirlerin köklü sorunu çözmekten uzak kalması dikkat çekti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Çankaya Üniversitesinde görev yapan Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in öğrencisi tarafından öldürülmesinden sonra harekete geçti. Üniversitelerde Huzur ve Güveni Artırma Komisyonu toplantısında alınan kararlar şu şekilde açıklandı:”Huzur ve güveni artırmaya yönelik devlet-vakıf bütün üniversiteler dâhil bütün yerleşkelere yönelik güvenlik verileri toplanıp, risk analizi yapılacak. Yerleşkelerin girişinde özel güvenlik görevlileri tarafından yapılan önleyici güvenlik tedbirleri artırılacak. Fiziki tedbirlere yardımcı olan araç ve gereçlerin nicel ve niteliği artırılacak. Şiddet ve huzursuzluğa yol açan nedenlere ilişkin bilimsel çalışmaların başlatılması teşvik edilecek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Savcı, Ceren Damar'ın katili için ağırlaştırmış müebbet istedi

Güncel Haberleri