Karamollaoğlu: Vakıflara kayyum atanması kabul edilemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Bilim ve Sanat Vakfı'nın kayyuma teslim edilmesi adaletle ve demokrasiyle bağdaşmaz. Vakıflara kayyum atanması kabul edilemez" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Balgat'taki eğitim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanmasını eleştirdi.

Türkiye'deki vakıfların önemli işlevlere sahip olduğunu belirten Karamollaoğlu, vakıflara kayyum atanmasını akıl almaz bulduğunu söyledi.

'UMARIM BU KARAR KISA ZAMANDA DÜZELTİLİR'

Karamollaoğlu, "Bilim ve Sanat Vakfı'nın kayyuma teslim edilmesi adaletle ve demokrasiyle bağdaşmaz. Vakıflara kayyum atanması kabul edilemez. Ümit ediyorum bu karar kısa bir zamanda düzeltilir." diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbede mahkum olan, istinaf sürecinde tahliye edilen, buna itiraz üzerine de tekrar tutuklanan eski korgeneral Metin İyidil ile ilgili sürecin adalete güveni sarstığını ifade eden Karamollaoğlu, "Hukuk devletinde ülkenin başındakiler hakim değildir. Devletin başındaki kişiler mahkeme kararlarına müdahale edemezler." değerlendirmesinde bulundu.

ANKARA/AA

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Saadet Partisi'nin Büyük Kudüs Mitingi'ne 60 STK'dan destek
Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanmasına tepki yağdı: Kendimiz imha ediyoruz!
Vakıflar'dan Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atamasına garip savunma: Korumak için teslim aldık

Güncel Haberleri