KYK başvuruları başladı! KYK yurt ve kredi başvurusunda son gün ne zaman? Nasıl başvuru yapılır?

KYK başvuruları 16 Ekim'de başladı. Başvurular 24 Ekim'e kadar sürecek. Peki KYK başvurusu nasıl yapılır? KYK burs ücreti ne kadar? İşte KYK başvuru ekranı ve tüm detaylar...

KYK burs/kredi başvuruları 16 – 24 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Dün başlayan başvurular yoğun bir şekilde sürerken merak edilen soruların yanıtları araştırılıyor.

KİMLER KYK BURS KREDİ BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

2019-2020 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencileri KYK burs kredi başvurusunda bulunabilir.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin aşağıdaki linke tıkladıktan sonra, TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapacak. Daha sonra çıkan sayfada yer alan formu doldurarak kaydetmek gerekiyor.

KYK’nın burs/kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 24 Ekim Perşembe günü saat 23.59’a kadar başvurusunu tamamlaması gerekiyor.

KYK BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

BURS VE KREDİ BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN 24 EKİM

16 Ekim – 24 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak başvurularda, öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve başvuruyu doğru bir şekilde tamamlamaları gerekiyor.

BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Öğrencilerin öğrenimlerine katkı sağlamak için kredi ve burs imkânı da tanınıyor.

Hâlen 1 milyon 194 bin 833 öğrenciye kredi, 416 bin 775 öğrenciye burs olmak üzere toplam 1 milyon 611 bin 608 öğrenciye maddi destek sağlanıyor.

2019’da yüksek lisans öğrencilerine bin TL,

lisans öğrencilerine 500 TL,

doktora öğrencileri ve millî sporculara ise bin 500 TL aylık maddi destek verildi.

Kredi ve burs başvuruları ekim ayında gerçekleştirilecek.

KYK BURS ÜCRETİ ARTACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada KYK burs ücretinin artacağını duyurdu: 

"Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkandan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir."

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Burs ücretleri ne zaman zamlanacak? Ücret ne kadar?
KYK burs başvuruları başladı mı? Burs ücretleri ne kadar? KYK burs ücretine zam yapıldı!
KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2019 burs başvuruları için geri sayım

Güncel Haberleri