KYK burs başvuruları başladı mı? Burs ücretleri ne kadar? KYK burs ücretine zam yapıldı!

KYK burs başvuruları heyecanla beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika KYK burs ücretine zam yapıldığını duyurdu. "KYK ücretleri ne kadar?" sorusunun yanıtını haberimizden bulabilir detayları inceleyebilirsiniz.

KYK burs ve kredi başvuruları önümüzdeki günlerde başlayacak. Binlerce kişi başvuru şartlarını ve başvuru ücretlerini araştırıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvurularının ne zaman başlayacağı ile ilgili yaptığı duyuruda "Başvurular üniversitelerin yatay, dikey, geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlerinin tamamlanmasının ardından başlayak." dedi.

KYK BAŞVURULARI BAŞLADI MI? BAŞVURULAR NE ZAMAN?

KYK burs ve kredi başvurularının Ekim ayının ortalarında başlaması bekleniyor. Başvuru tarihi ile ilgili henüz resmi açıklama gelmedi. Açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

DGS TERCİHLERİNİN AÇIKLANMASININ ARDINDAN KYK BAŞVURUSU BAŞLAYACAK

DGS ek tercihleri ÖSYM tarafından 1-7 Ekim'de yapıldı. DGS yerleştirmelerinin, tercihlerin tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Dikey geçiş ek tercihlerin tamamlanmasının ardından KYK burs ve kredi başvuruları başlayacak.

KYK BURS ÜCRETİ ARTACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada KYK burs ücretinin artacağını duyurdu: 

"Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkandan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir."

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır.

e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Burs ücretleri ne zaman zamlanacak? Ücret ne kadar?
KYK başvuruları başladı! KYK yurt ve kredi başvurusunda son gün ne zaman? Nasıl başvuru yapılır?
KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2019 burs başvuruları için geri sayım

Güncel Haberleri