LGS 2020 ne zaman yapılacak? MEB LGS sınav tarihini açıkladı!

MEB 2020 sınav takvimini açıklamaya başladı. İlk olarak LGS tarihleri netleşti. MEB'in duyurusuna göre 2020 LGS sınavı (Liselere Geçiş Sistemi Sınavı) 7 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Peki LGS 2020'de hangi sorular sorulacak? İşte detaylar...

LGS 2020 ne zaman yapılacak? sorusu sık sık araştırılıyordu. Sınav hazırlıklarını sürdüren binlerce öğrencinin aklındaki bu soruya MEB'den yanıt geldi.

MEB sınav takvimi içerisinde; LGS sınavı, bursluluk sınavı, AÖL sınavı, ehliyet sınavları yer alıyor.  Liseye geçiş yapmak isteyenlerin girdiği LGS 2020 ne zaman yapılacak, hangi tarihte? diye merak edenler için yanıtı haberimizde..

LGS 2020 NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 LGS (Liselere Geçiş Sistemi Sınavı) 7 Haziran tarihinde yapılacak. Diğer sınav tarihleri ise henüz belli olmadı.

LGS SINAVLARINDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULACAK?

LGS sınavında 8. sınıf öğrencileri, lise eğitimine geçiş yapmak için 6 dersten sınava giriyor ve sınavlardan aldığı puanların ortalamalarının ardından da puanlarının yettiği liselere tercih yaparak eğitim görmeye başlayacak.

– Türkçe

– Fen Bilgisi

– Matematik

– T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

– Yabancı Dil

LGS NEDİR?

2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan ve 2018 yılına kadar TEOG olarak uygulanan sistemin adıdır. Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS'ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir.

Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek. Gelecek yıldan itibaren uygulanacak LGS ile merkezi sınav kaldırılacak. İl Milli Eğitim Müdürlükleri kendi sınavlarını düzenleyecek, sorular Bakanlığın soru havuzundan seçilecek.

LGS’de 2 tip yerleştirme var. Birincisi, sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme, diğeri de sınavsız, adrese dayalı yerleştirme.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

MEB'den bir LGS kitapçığı daha | Aralık ayı örnek LGS soru ve cevapları yayınlandı
2020 DGS ne zaman? DGS başvuru tarihleri | ÖSYM 2020 sınav takvimi
YKS 2020 ne zaman? ÖSYM takvimine göre YKS başvuru tarihleri

Güncel Haberleri