Meteoroloji'den İstanbul için önemli uyarı | Yağmur ve fırtınaya dikkat

Meteoroloji İstanbul hava durumu tahminini açıkladı. 16 Şubat için Meteorolojiden yağmur ve fırtına uyarısı geldi. Marmara Bölgesi'nin bugün parçalı ve çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusunun aralıklı hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda gece ve yarın sabah saatlerinde sis ve pus bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul için kritik uyarı geldi. İstanbul'da haftasonu hava durumunun nasıl olacağını merak edenlere üzücü haber. İki gün boyunca şiddetli fırtına ve yağmur var. Bölge genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgârın Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu nedenle oluşabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da bugün yani 16 Şubat Cumartesi günü hava yine oldukça soğuk olacak... Sabah 06:00'dan 12:00'a kadar rüzgarlı bir hava beklenirken 12:00'dan 21:00'e kadar hava çok bulutlu.

Hissedilen sıcaklığında 7-8 derece arasında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise 19 km/sa hızla esecek. İstanbul için bugün beklenen en düşük hava sıcaklığı 4, en yüksek hava sıcaklığı ise 8.

Başkent Ankara'da ise hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrediyor. Bugün beklenen en düşük hava sıcaklığı -1 olarak nitelenirken beklenen en yüksek hava sıcaklığı da 11... Ortalama hissedilecek hava sıcaklığının 8 derece olması bekleniyor.

İstanbul'da yarın yani 17 Şubat Pazar oldukça güneşli bir hava sizleri karşılayacak. Yarın parçalı bulutlu bir hava beklenirken gün boyu da güneş bekleniyor. Ortalama hava sıcaklıklarının 8-9 derece olması bekleniyor.

İstanbul'da önümüzdeki hafta güneşli hava beklenirken ay sonuna doğru kar yağışı bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Deniz ulaşımına fırtına engeli | İDO ve BUDO seferleri iptal edildi

Güncel Haberleri