MPİ çeyrek yarım ve tam bilet fiyatı ne kadar? Yılbaşı Milli Piyango bilet fiyatları

Yılbaşına sayılı günler kala çeyrek, yarım ve tam bilet satışları hızla devam ediyor. Yılbaşı büyük ikramiyesinin 80 milyon olması ise büyük heyecan uyandırıyor. Peki yeni yıla milyoner olarak girmek isteyen vatandaşlar için çeyrek, yarım ve tam bilet fiyatları ne kadar? Tüm bilgiler karar.com’da…

MPİ yılbaşı çekilişinde çeyrek, yarım ve tam biletlere toplamda 436 milyon lira ikramiye dağıtılacak. Çekilişlere 3 hafta gibi bir süre kalmasına rağmen milyonlarca biletin hızla satışı devam ediyor. Peki Milli Piyango çekilişi biletleri ne kadar? İşte çeyrek, yarım ve tam bilet fiyatları…

ÇEYREK - YARIM VE TAM BİLET FİYATLARI

Yılbaşı Milli Piyango özel çekilişi 31 Aralık’ta gerçekleşecek. Yapılacak çekilişte 80 milyonluk büyük ikramiye sahibini bulacak. Bununla birlikte; bir adet 8 milyon, on adet 1 milyon, otuz adet 100 bin lira, yüz adet 10 bin lira ve 200 adet 5 bin lira değerinde farklı ikramiyeler de dağıtılacak.

Yılbaşının en büyük ikramiyesi 80 milyon liralık büyük ikramiye. En küçüğü de amorti biletlere vuran 80 lira olacak. Toplam 2 milyon 950 bin adet ikramiye dağıtılacak.

Milli Piyango İdaresi Yılbaşı Özel çekilişi bilet fiyatları ise; Çeyrek Biletler: 20 lira, Yarım Biletler: 40 lira ve Tam Biletler:80 lira olarak ücretlendirilmiştir.

TOPLAM DAĞITILACAK İKRAMİYE

Milli Piyango Yılbaşı özel çekilişinde biletlerin toplamının satışı durumunda 800 milyon liralık bir miktar oluşacak.

Bu miktarın yaklaşık olarak 121,3 milyonluk kısmı Katma Değer Vergisi (KDV), 67,8 milyonluk kısmı “Şans Oyunları Vergisi” ve 38,5 milyon liralık kısmı da Kamu Payı olmak üzere toplamda 227,6 milyon liralık kısım devletin kasasına aktarılacak.

Kalan 436,54 milyon liralık kısım ise özel çekilişle bilet sahiplerine dağıtılacak.

Büyük ikramiye tam bilete çıkarsa 80 milyon tek kişiye gidecek. Yarım bilete çıkarsa ikiye, çeyrek bilete çıkarsa dörde bölünecek.

Not: Milli Piyango biletlerinin basımı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banknot Matbaası’nda filigranlı özel para kağıtlarına, güvenlik koşulları altında gerçekleşiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Milli Piyango yılbaşı bilet sorgulama ekranı | MPİ sıralı tam liste
Yılbaşı Milli Piyango sorgulaması | 2020 MPİ yılbaşı büyük ikramiye ve amorti sonuçları
Milli Piyango bileti nasıl sorgulanır? Yılbaşı bileti sorgulama

Güncel Haberleri