NATO'dan S-400 açıklaması: Shanahan ile Akar bir araya gelecek

NATO Avrupa Yüksek Müttefik Komutanı Wolters, ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan ile Türkiye Savunma Bakanı Akar'ın gelecek hafta S-400 ve F-35 alımını konuşmak için bir araya gelebileceğini söyledi.

NATO Avrupa Yüksek Müttefik Komutanı Orgeneral Tod Wolters, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın gelecek hafta S-400 ve F-35 alımını konuşmak için bir araya gelebileceğini söyledi. 

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Hava Komutanı Tod Wolters, ABD ile Türkiye arasındaki askeri ilişkilerin 'tamamen ve mutlak olarak sağlam olduğunu' söyledi.

"İKİSİNİ AYNI NOKTADA KONUŞLANDIRMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

ABD'li general, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın önümüzdeki hafta Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde bir araya gelebileceğini hatırlattı. Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden Uluslararası Havacılık Fuarı sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD'li general şu ifadeleri kullandı:

"S-400 ve F-35'leri aynı noktada konuşlandırmamız mümkün değil. Türkiye ile bu konuda görüşmelerin süreceğini biliyorum. Konunun detayları Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan arasında. ABD'li general, ''Akar ve Shanahan, gelecek hafta Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Zirvesi''nde görüşme fırsatı bulabilir.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ankara'da sürpriz görüşme: Bahçeli ile Hulusi Akar bir araya gelecek
NATO, uzayı savaş alanı kabul etmeye hazırlanıyor
Türkiye'den ABD'ye S-400 cevabı

Güncel Haberleri