O hastalığı bu sevgiyle yeneceksin İsmail hocam

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nda görev yapan Dr. İsmail Seki, kök hücre bağışı konusunda bilinç yaratmak için organizasyonlar düzenledi. Lösemililere yardımı dokunsun diye yıllarını verdi. Ancak 1.5 ay önce kendisine lösemi teşhisi kondu. Bu kez herkes İsmail hocaya destek olmak için sıraya girdi. Eşi Candeğer Seki göz yaşartan seferberliği anlattı: Yardım kampanyasına katılım yüksek oldu. Kızılay’a büyük miktarda kan bağışı sağlandı.

Lösemi hastaları için yıllarca kök hücre bağışı çalışmaları yapan Sosyal Dayanışma ve Ekonomik Araştırmalar Topluluğu kurucusu Dr. İsmail Seki’ye yaklaşık 2 ay önce lösemi teşhisi konuldu. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Dr. İsmail Seki, yıllarca kök hücre bağışı konusunda gönüllü çalışmalar yaparak lösemi hastaları için umut ışığı oldu. Bu kapsamda Sosyal Dayanışma ve Ekonomik Araştırmalar Topluluğunu (SODEAT) kuran ve gönüllü bağışçılığın önemine ilişkin çalışmalar yapan Seki, 1 buçuk ay önce hiç beklemediği bir haber aldı. Lösemi olduğunu öğrenen Seki için yardım kampanyası başlatıldı ve onlarca kişi bağışçı oldu.
Seki’nin eşi Candeğer Seki, “Daha önce Kızılay ile iş birliği yaparak kök hücre konusunda öğrencileri bilgilendirdiler. Gönüllü bağışçıların sayısı arttı. Yaklaşık 6 yıldır devam eden çalışmalar sonucunda 12 eşleşme sağlandı. Her eşleşmede eşimin gözü ışıldadı. Geçmeyen bir gribe yakalandı. Gribin ikinci haftasında, lösemi olduğunu öğrendik. Kendisi için gerçekleştirdiğimiz kampanyaya inanılmaz katılım oldu. Kızılaya da büyük bir kan bağışı sağlandı. Tedavisi devam ediyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri