ÖSYM'den 'nöbetçi nüfus müdürlüğü' müjdesi

Sınavdan önce ve ya sınav günü kimliğini kaybedenlere ÖSYM'den 'Nöbetçi Nüfus Müdürlüğü' müjdesi geldi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınav günü yaşanan kimlik kaybetme sorununa karşı 'Nöbetçi Nüfus Müdürlüğü'uygulamasının her sınav için geçerli olduğunu açıkladı. Uygulama yalnızca KPSS ve YKS için uygulanıyordu. İşte konunun detayları...

ÖSYM'den sınava gireceklere 'Nöbetçi nüfus müdürlüğü' uygulaması müjdesi.   'Nöbetçi nüfus müdürlüğü' uygulaması önceki yıllarda yanlızca KPSS ve YKS için uygulanıyordu. Artık ÖSYM'nin yaptığı her sınavda  uygulanacak. Böylece öğrencilerin zor durumda kalmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. İşte ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün konu hakkındaki açıklaması...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, nöbetçi nüfus müdürlüğü uygulamasının 2019 yılındaki tüm basılı sınavlarda uygulanacağını söyledi.

Prof. Dr. Aygün şunları söyledi: "Sınavdan önce veya sınav günü kimliğini kaybeden adayların mağduriyetini gidermek adına bugüne dek sadece YKS ve KPSS sınavlarında uygulanan nöbetçi nüfus müdürlüğü uygulaması, 2019 yılında tüm basılı sınavları kapsayacak şekilde genişletildi.

Açık tutulacak nüfus müdürlüklerinin bilgileri her sınav için ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak. 2018'de ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan 46 sınav 59 oturumda yapılmış, bu sınavlarda 188 test uygulanmıştır. Bu testlerde toplam 9 bin 21 soru kullanılmış, 2018 yılında soruların hazırlanması sürecinde 2 bin 90 soru yazarı görev almış ve bin 588 akademisyen soruları denetlemiştir."

HALİS AYGÜN KİMDİR? 

1968 yılında Giresun Şebinkarahisar’da doğdu. 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olan Aygün, Yüksek Lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı. Aygün, doktorasını 1997'de London City University'de tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, Kocaeli Üniversitesi'nde 1998'de yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı. Prof. Dr. Halis Aygün, şu an Kocaeli Üniversite Matematik bölümü başkanlığı görevini sürdürmektedir.


 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

YKS ne zaman yapılacak? YKS TYT AYT ve YDT başvuru tarihleri ve ÖSYM takvimi...
YKS başvurusu nasıl yapılır, sınav ücreti ne kadar?
YKS kılavuzu yayımlandı | ÖSYM kılavuzu 2019

Güncel Haberleri