Özel okul bursluluk sınav tarihleri ne zaman?

Özel okul bursluluk sınav tarihleri ve başvuru şartları neler? merak ediliyor ve araştırılıyor. Çocukları için özel okulu düşünen veliler Bilfen, Uğur, Doğa, Final, Sevinç, ve Bahçeşehir kolejinin bursluluk sınavını araştırıyor. Özel okul bursluluk sınav tarihleri ne zaman? Başvuru şartları neler? tüm detayı haberimizde bulabilirsiniz...

Özel okul bursluluk sınav tarihleri yaklaşıyor. Okulların yarı yıl tatilini fırsat bilen veli ve öğrenciler gelecek yılın planını da yapmaya başladı. Özel okulu düşünen veli ve öğrenciler Özel okul bursluluk sınav tarihleri ne zaman? Başvuru şartları neler? araştırmaya başladılar. Bilfen, Uğur, Doğa, Final, Sevinç, ve Bahçeşehir koleji gibi okullarla ilgili detayları sizler için derledik. Özel okul bursluluk sınav tarihleri ne zaman? Başvuru şartları neler? tüm gelişmeler haber detayda...


Özel okul bursluluk sınavları temel olarak okulların kendi eğitim seviyelerine uygun öğrencileri tespit etmeleri için yapılmaktadır. Birçok özel okulun "Okula Kabul Sınavı" olarak da adlandırdığı bu sınavlarda belirli oranda başarı gösteren öğrencilere burslu eğitim imkanı sunulmaktadır. Bu nedenle özel okul bursluluk sınavları çocuklarını burslu okutmak isteyen veliler için önem taşımaktadır. Vatandaşların araştırdığı özel okul bursluluk sınav tarihleri ne zaman? Başvuru şartları neler? gibi soruların yanıtları haberimizde...

UĞUR OKULLARI BURSLULUK SINAV TARİHİ

Uğur Okulları öğrencilerin başarı düzeylerini ölçmelerine imkan tanımak ve burs olanağı sağlamak amacıyla Ocak -Şubat aylarında Uğur Kabul ve Bursluluk Sınavı (UKS) gerçekleştirmektedir. 2019 senesinde de bursluluk sınavı yapacak olan Uğur Okulları sınav tarihini açıkladı. Sınav 12-13 Ocak tarihlerinde yapılacak.

 BİLFEN KOLEJİ GİRİŞ SINAVI TARİHİ

Sınava giren 1, 2, 3, 4, 5, 6, ve 7. sınıf öğrencileri için ön-görüşme ve giriş sınavı gerçekleştirmektedir. Bu sınav Bilfen'e kayıt olmak için sadece bir seviye belirleme sınavıdır. Sınavda başarı gösteren öğrenciler bir sonraki dönem için okula kayıt yaptırmaya hak kazanmaktadır. Bilfen Koleji, 2019-2020 dönemi için yapacağı giriş sınavı tarihini 23 Şubat Cumartesi olarak belirledi.

FİNAL OKULLARI BURSLULUK SINAVI TARİHİ

Final Okulları 2019 senesinde de başarılı öğrencilere bünyesinde burslu okuma imkanı
sağlayacak. Final Okulları bursluluk sınavı tarihlerini, saatlerini ve başvuruların ne zaman
başlayacağını açıkladı. Sınav 23-24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ BURSLULUK SINAVI TARİHİ

Bahçeşehir Koleji bursluluk sınav tarihini açıkladı. Bahçeşehir Koleji bursluluk sınavına 2018
yılında rekor başvuru yapılmış ve Türkiye genelinde 50 binin üzerinde öğrencinin katıldığı
bursluluk sınavı gerçekleştirmişti. 2019 yılında da bursluluk sınavı yapacak olan Bahçeşehir
Koleji sınav tarihini 16 ve 23 Şubat olarak belirledi.

DOĞA KOLEJİ BURSLULUK SINAVI TARİHİ

Doğa Koleji bursluluk sınavı 2019 yılında 12-13 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınava 4,
5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katılabilecek. Bursluluk sınavı tüm Doğa Koleji
kampüslerinde eş zamanlı olarak yapılacak.

ANKARA ODTÜLÜLER EĞİTİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI TARİHİ

Ankara Odtülüler Eğitim Kurumları bursluluk sınavı tarihi ve hangi sınıf seviyelerinin sınava katılabileceği ile ilgili detayları paylaştı. Bursluluk sınavı 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde
Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek. Ankara Odtülüler Eğitim Kurumları sınav
sonuçlarını velileri okula davet ederek iletecek ve sınav sonuçlarını velilerle birlikte
değerlendirecek.

BOĞAZİÇİ OKULLARI BURSLULUK SINAVI TARİHİ

Boğaziçi Okulları bünyesinde burslu okuma şansı yakalayacak öğrencileri 16 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştireceği bursluluk sınavı ile belirleyecek. Bursluluk sınavında başarı gösteren öğrencilere %10 ile %100 arasında değişen burs imkanı tanınacak.

AMERİKAN KÜLTÜR BURSLULUK SINAVI TARİHİ

Amerikan Kültür Koleji bursluluk sınavı 2018 yılında 10 ve 11 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi. 2019 yılında yapılacak olan bursluluk sınavı tarihinin ise yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor. amerikan Kültür Koleji bursluluk sınavı tarihi açıklandığında sitemiz üzerinden duyurulacaktır.

İSTEK OKULLARI SINAV TARİHİ

İstek Okulları 2019 senesinde yapacağı bursluluk sınavını 10 ve 17 Şubat tarihlerinde gerçekleştirecek. 10 Şubat tarihindeki sınava lise öğrencileri katılabilirken, 17 Şubat tarihinde yapılacak sınava ise ortaokul öğrencileri girebilecek.

Bursla öğrenci kapma yarışı

Eğitim kurumlarında yarıyıl tatili yaklaşsa da tanıtım yarışı devam ediyor. Kaliteli öğrencileri kapmak için farklı uygulamalar yapan okullarda bugünlerde seviye tespit sınavı heyecanı yaşanıyor. Tatilden önce son sınavlarına giren öğrencilerin bir kısmı bu sınavlar için de ter dökerken, veliler okulların sunduğu burs imkânlarından yararlanmanın yollarını arıyor.

Türkiye genelinde birbiriyle yarış halinde olan özel eğitim kurumları 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı hazırlığı kapsamında okula kabul sınavları ile bursluluk sınavlarını gerçekleştirmeye başladı.

Okul yönetimlerinin belirlediği tarihlerde kendi bünyelerinde hazırladıkları seviye belirleme sınavlarına katılan öğrenciler, bir sonraki dönemde yüzde 100’a varan burs kazanma imkânına kavuşuyor. Aileler bursluluk sınavlarına büyük ilgi gösteriyor. Ara sınıflardan sonra yapılan özel okul bursluluk sınavları ise genelde 4. sınıftan sonra düzenleniyor. Özel okul bursluluk sınavlarını her okul kendi bünyesinde düzenlerken, sınav soruları genel olarak MEB müfredatındaki konulardan çıkıyor. Özel okul bursluluk sınavları ocak ortasında başlayıp mart sonuna kadar devam ediyor. Bu aşamada veli ve öğrencilerin katılmayı düşündükleri özel okul bursluluk sınavlarını önceden belirleyip isabetli seçimler yapmaları önem kazanıyor.

Gözde okullarda sınav ayı

Bazı eğitim kurumları bursluluk ve düzey belirleme sınavlarıyla ilgili detayları geçtiğimiz haftalarda internet sayfalarından ilân etti. Öğrenciler bu sınavlara ebeveynlerinin yardımı ile online olarak başvurabiliyor. Her kurum değerlendirmesini farklı sorularla yapsa da, sınava giren adaylardan kimlik kartı isteyip kayıt anında aldığı numarayı soruyor. Ayrıca sınavdan 30 dakika önce kurumda hazır bulunmak her aday için olmazsa olmazlardan birisi.

Erken kayıt avantajı sunan okullarda bu sınavlara giren öğrenciler, sınav sürecini yönetme sorumluluğunu da öğrenmiş oluyor. Bir adım sonra gireceği büyük sınavlarda karşılaşabileceği zorluklarla heyecan durumunu ölçmek için bu tür sınavlar bir fırsat olarak görülüyor.

Erken kayıtta yüzde 30’a varan indirim

Özel eğitim kurumları da 2019-2020 eğitim yılı hazırlıklarına hızlı başladı. Öğrencilerine birçok avantajı bir arada sunan okul yönetimleri, erken kayıtla velilerin eğitim harcamalarındaki yükünü yüzde 25-30’a varan oranlarda hafifletiyor. Anne ve babalar okulla ilk kez başlayacak çocukları için de okul araştırmasına başladı. Velilerin özellikle ücret konusunda önemli avantajlar sağladığı bu dönemde çocuğun eğitim hayatıyla ilgili bir yıllık süreç de aydınlığa kavuşmuş oluyor.

Okul seçimi nasıl yapılmalı?

Çocuklarımız adına hep en iyisini istediğimiz için artık okul seçimini bile planlı ve bilinçli yapmamız gerekiyor. Çocuğumuzun zihinsel, fiziksel, duygusal ve sosyal açıdan sağlıklı ve başarılı bir gelişim göstermesini istiyorsak, devam edeceği eğitim kurumunu da çok iyi seçmek zorundayız. Çocuğunu en doğru okula gönderebilmek amacıyla olabildiğince erken araştırma yapmak bir ebeveyn için en doğru adım olacaktır.

-Aileler iki temel başlık altında beklenti içinde oluyorlar. İlki okul ile ilgili beklentiler. Yani, okulda olmasını istedikleri fiziksel ve akademik özellikler. İkinci husus ise çocuklarının durumuyla ilgili beklentiler. Aile çocuğu ile yakın iletişim içindeyse, onu çok iyi tanıyordur ve çocuğunun ihtiyacına uygun özel beklentilere de sahiptir.

-Bazı anne babalar okul seçimi için sadece internet üzerinden yaptığı incelemeyi ve buralardaki kayıt ücretlerini esas alıyor. Böylesine hayati bir kararı bu şekilde almak, zaman içinde büyük pişmanlıklara neden oluyor ve çocuğun tekrar okul değiştirmesiyle sonuçlanıyor. O halde, karar verilirken okul seçenekleri mutlaka yerinde görülmeli ve ilgililerden bilgi alınmalıdır.

-Dikkat konusu okula girişten itibaren başlamalıdır. Okuldan içeri girdiğiniz andan itibaren sizi karşılayan görevli ya da yöneticinin yaklaşımı ve öğrencilerle iletişimleri de çocuğunuza sergilenecek tavır açısından büyük önem taşıyor. Girişteki güvenlik, okul binasının depreme dayanıklı olup olmadığı, sınıfların ve atölyelerin düzeni, bahçesinin genişliği, spor salonunun donanımı gibi konuların yanı sıra çocuğun güvenliği, sağlıklı gelişimi ve kaliteli eğitim alt yapısıyla ilgili her şey sorulmalıdır.

Başarıyı ödüllendiren bazı kolejler:

-Çınar Koleji

-Bilim Koleji

-Özel Ahmet Şimşek Koleji

-Birikim Okulları

-Bilfen Okulları

-Çağrı Okulları

-Eğitim Bilimleri

-Gökkuşağı Koleji

-Başer Eğitim Kurumları

-Kültür Eğitim Kurumları

-Derya Öncü Koleji

-Sınav Eğitim Kurumları

-Final Eğitim Kurumları

-Sultan Fatih Koleji

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri