PAEM komiser yardımcısı alımı şartları neler? Ön başvurular başlıyor

Polis Amirleri Eğitim Merkezine (PAEM) 2 bin komiser yardımcısı polis alımı yapılacağı açıklamasının ardından PAEM komiser yardımcısı alımı şartları ve tarihleri, ilgili ilana başvuruda bulunacaklar tarafından sorgulanıyor. Tüm bu gelişmeler ise haberimizde yer alıyor…

 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 200'ü kadın, bin 800'ü de erkek olmak üzere, toplam 2 bin komiser yardımcısı adayı öğrenci alacağını duyurdu. PAEM polis alımı başvuru şartları ve tarihleri de bu yapılan son dakika duyurusuyla merak edilir oldu. İşte detaylar…

PAEM’E 2 BİN KOMİSER YARDIMCISI ALINACAK

Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM), 2 bin komiser yardımcısı alımı yapacak. Alımlara ilişkin ön başvuru tarihleri ve adaylarda aranan koşullar paylaşıldı. Ön başvurular, 17-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Polis Akademisi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Polis Amirleri Eğitimi Merkezine 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için emniyet mensubu olmayan lisans mezunu veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan bin 800'ü erkek, 200'ü kadın olmak üzere, toplam 2 bin komiser yardımcısı adayı öğrenci alınacak.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Polis Amirleri Eğitim Merkezi öğrenci adaylığına başvuracak adayların, 2018 ve 2019 yılı KPSS lisans P3 puan türünden 70 taban veya üzerinde puan, emniyet teşkilatı personeli şehit ya da vazife malulü eş veya çocuklarının en az 63 taban puanı almış olması gerekiyor.

Adayların başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye ya da siyasi partilerin yan kuruluşlarına üyelikleri bulunmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Emniyet'e 500 kadın polis daha alınacak | Komiser yardımcılığı ve özel harekat için alım yapılacak

Güncel Haberleri