Polis Akademisi POMEM alımları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? 7 bin öğrenci alınacak!

Polis Akademisi (PA) 7 bin POMEM öğrencisi alınacağını duyurdu. Başvurular 14-25 Ekim tarihleri arasında alınacak. Buna göre 5 bin 40'ı erkek, 560'ı kadın, önlisans mezunu 1260'ı erkek, 140'ı kadın olmak üzere toplam 7 bin öğrenci alınacak. Başvuru şartlarına haberimizden ulaşabilir "POMEM'e nasıl başvurulur?" sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

Polis Akademisi (PA) alımı son bir yıldır oldukça ilgi topluyor. Polis Akademisi duyurusuna göre POMEM polis alımı kadrosuna 7 bin öğrenci alınacak.

PA polis alımı ilanına göre, 5 bin 40'ı erkek, 560'ı kadın, önlisans mezunu 1260'ı erkek, 140'ı kadın olmak üzere toplam 7 bin öğrenci alınacak.

POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

POMEM başvuruları, 14-25 Ekim tarihinde yapılacak.

Adaylar, http://www.pa.edu.tr adresine e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabilirler.

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.

POMEM POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2018 veya 2019 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2018 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)  

c) Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),

d) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8'inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80'ini almış olmak, (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2018 veya 2019 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2018 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

Lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. 

e) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, 

f) Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

POMEM özel harekat başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir?
500 kadın polis ne zaman alınacak? POMEM kadın polislik başvuru şartları
POMEM eğitim sonu sınav tarihi ne zaman? Polis Akademisi Başkanlığı tarihin değiştiğini duyurdu

Güncel Haberleri