Son dakika! Gezi Parkı iddianamesi tamamlandı

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Osman Kavala, Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 16 şüpheliyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.

Gezi Parkı protestolarına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

İş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 16 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında  16 kişiye "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Gezi olaylarını finanse etmek" suçlamaları yöneltildi.

İddianamede şüphelilerin 2011 yılından itibaren söz konusu olayları yönlendirmeye başladığı öne sürülüyor. Şüpheliler, Gezi parkına ilişkin Türkiye'de meydana gelen tüm olaylardan sorumlu tutuluyor.

Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İddianamede, Bakanlar kurulu ve 746 kişi iddianamede müşteki olarak yer alıyor. 657 sayfalık iddianame İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mahkemenin iddianameyi 15 gün içinde inceleyip karar vermesi bekleniyor.

Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala 18 Ekim 2017 tarihinde gözaltına alınmıştı. Ardından 1 Kasım 2017 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

MEHMET ALİ ALABORA'NIN EŞİNE DE MÜEBBET

Mehmet Ali Alabora ile Ayşe Pınar Alabora'nın düğün töreni

Ağırlaştırılmış hapis cezası istenen 16 kişinin arasında Ayşe Pınar Alabora, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi, Mücella Yapıcı, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın isimleri de yer aldı. 

CAN DÜNDAR ALMANYA'DA

Hakkında farklı suçlamalar bulunan Can Dündar, gözaltında olmadığı süreçte Almanya'ya gitmiş ve bir daha dönmemişti. Can Dündar halen Almanya'da yaşıyor.

MEHMET ALİ ALABORA İNGİLTERE'DE

Mehmet Ali Alabora, Gezi Parkı olaylarının ardından en hedefteki isimler arasında yer alıyordu. Ölüm tehditleri aldığını ileri süren Alabora, bir süre sonra İngiltere'ye gitti ve bir daha Türkiye'ye dönmedi.

OSMAN KAVALA TUTUKLU

İddianamenin en önemli isimlerinden biri olan Osman Kavala ise daha önce gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 477 gündür tutuklu bulunan Kavala için iddianamenin geç hazırlanması eleştiri konusu olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri