Son dakika | TSK, Münbiç'te taciz ateşine karşılık verdi: 15 terörist etkisiz

Son dakika haberi... Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nın yedinci gününde, Münbiç bölgesinden teröristler tarafından yapılan havan ve topçu ateşi sonucu bir asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. TSK, taciz ateşine misliyle karşılık verdi, en az 15 terörist etkisiz hale getirildi. Rusya Savunma Bakanlığı ise Suriye ordusunun Menbiç'in tamamında kontrolü ele geçirdiğini duyurdu. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü de koalisyon güçlerinin Münbiç'ten çekildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde teröristler tarafından Münbiç'ten yapılan havan ve topçu ateşi sonucunda bir askerin şehit düştüğü, 8 askerin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ateş açılan bölgedeki hedefler tespit edilerek anında karşılık verilmiş ve en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

RUSYA'DAN MÜNBİÇ İDDİASI

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordusunun Münbiç'in tamamında kontrolü ele geçirdiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Suriye hükümet güçleri, Münbiç ve yakınındaki yerleşim birimlerinin tamamında kontrolü sağladı" dendi.

Savunma Bakanlığı, Rus askeri polisinin Suriye'nin kuzeyinde hükümet güçleri ile Türk ordusunun kesişim hattında devriye faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.

"Rus askeri polisi, Münbiç'in kuzeybatı sınırında Suriye ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki kesişim hattında devriye faaliyetlerini sürdürüyor" diyen bakanlık, Rus ordusunun Münbiç'teki durum konusunda Türk ordusuyla iş birliği yaptığını vurguladı.

KOALİSYON GÜÇLERİ ÇEKİLDİ

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü, koalisyon güçlerinin Münbiç'ten çekildiğini duyurdu.

Sözcü Albay Myles B. Caggins, koalisyon güçlerinin Suriye'nin Münbiç kentinden çekildiğini duyurdu.

Sözcü Caggins, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Koalisyon güçleri Suriye'nin kuzeydoğusundan bilinçli çekilme faaliyeti yürütüyor. Münbiç'ten çıktık." ifadelerini kullandı.

BARIŞ PINARI HAREKATI 7'NCİ GÜNÜNDE

Türkiye'nin Kuzey Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı 7'nci gününde de devam ediyor. Barış Pınarı'nın 4'üncü gününde terörden arındırılan Rasulayn ve 5'inci gününde teröristlerden temizlenen Tel Abyad ilçelerinin kırsalında operasyonlar sürüyor.

İlçe merkezleriyle M4 otoyolu arasında kalan köylerin kurtarılması da hedefleniyor. Harekatta saha hakimiyeti derinleşirken TSK ve SMO kurtarılan yerlerde tahkimat yapıyor.

YPG'DEN ONLARCA KÖY KURTARILDI

9 Ekim'de başlatılan harekatta şimdiye kadar iki ilçe merkezi, bir belde (Tel Abyad'ın Suluk beldesi) ve onlarca köy YPG/PKK'dan kurtarıldı. 

SMO güçleri, kurtarılan bölgelerde güvenliği sağlamak için arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çalışmalar sırasında, teröristlere ait çok sayıda mühimmat ve silah da ele geçiriliyor. 

TEL ABYAD VE RASULAYN'DA NE OLMUŞTU?

Terör örgütü YPG/PKK, Şanlıurfa'nın karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Rasulayn'ı Ocak 2013'te, Akçakale'nin karşısına denk düşen Tel Abyad'ı ise Haziran 2015'te işgal etmişti.

Sınırdaki bu yerleşimlerden Türkiye'nin sınır güvenliğine tehdit oluşturan örgüt, buralarda yaşayan Arap ve Türkmen halkı tehcir etmiş, özel mülklerine el koymuş ve safına katılmaya zorlamıştı.

Hristiyan nüfusu da aynı uygulamaya tabi tutan terör örgütü, vergi adı altında haraç toplamış, okul müfredatlarına müdahale etmiş, uymayan okulları ise kapatmıştı.

YPG/PKK, her iki ilçede de kendisine muhalif Kürtleri bastırmış, siyasi partilerine mühür vurmuştu.

ANKARA/AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan şehitler için başsağlığı mesajı
Münbiç şehidi Mesut Çelik'in acı haberi memleketi Adıyaman'a ulaştı
Türk Konseyi'nden Barış Pınarı Harekatı'na destek

Güncel Haberleri