Son depremler! | Denizli depremi kaç şiddetinde? Denizli depremi nerelerde hissedildi?

Son depremler: Denizli Acıpayan'da deprem meydana geldi. Acıpayan'da meydana gelen deprem İzmir ve Antalya'da hissedildi. Edinilen bilgilere göre, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, saat 09.34'teki depremin derinliğinin 11,3 kilometre olduğunu duyurdu. Boğaziçi Üniveristesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden gelen açıklamaya göre 3 ilde hissedilen deprem orta büyüklükte bir depremdi. Denizli'de meydana gelen deprem İzmir ve Antaya'da hissedildi ve kısa süreli paniğe neden oldu. İşte son depremlerden bilgiler.

Son depremler nerede oldu? İzmir Denizli ve Antalya'da panik yaşanmasına neden olan depremin merkez üssü neresiydi? Deprem kaç şidddetinde meydana geldi. Boğaziçi Üniveristesi Kandilli Rasathanesi ve Deptem Araştırma Enstitüsü'nden alınan son bilgilere göre, Denizli Acıpayan merkez üssü olan deprem 5.5 şiddetinde oldu. AFAD depremin derinliğinin 11,3 kilometre olduğunu duyurdu.  Denizli'de meydana gelen deprem Antalya ve İzmir'de panie neden ldu ve vatandaşlar sokağa çıktı. Deprem İzmir, Antalya ve Denizli'de hissedilirken uzmanlar depremin orta büyüklükte olduğunu açıklarken can ve mal kaybı meydana gelmedi. Türkiye'de meydana gelen son depremlerden bigileri karar.com'dan takip edebilirsiniz. 

DENİZLİ'DE DEPREM 

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir ve Antalya'da da hissedildi. Alınan ilk bölgelere göre, can kaybı ya da yaralı yok. Depremin ardından 4.5 ve 4.8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu.
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, saat 09.34'teki depremin derinliğinin 11,3 kilometre olduğunu duyurdu.

Deprem İzmir, ve Antalya'da da hissedildi.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLA

BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK 

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, depremle ilgili şunları söyledi:

''Binalarda çatlamalar var ama can kaybı yok. Deprem; gece saat 4 civarında bir kere oldu. Daha sonra tekrar biraz önce 15 dakika önce; ben de hastanedeydim. Oradan ayrılırken kendi aracımda baktım ortalık sallanıyor. İşte o sırada esas büyük deprem oldu.

Bütün vatandaşlarımız dışarıda. Bizim en çok korktuğumuz çatılardan düşenlerin insanların üzerine düşmesini önlemek amacıyla şu anda ekiplerimiz de binaların diplerini boşaltmak için çalışıyorlar.

Yeşildere’ye yakın bir Ucarı köyümüz var. Orada muhtarımız aradı can kaybımız yok, gidip bakacağız birazdan. Binaların çatı katlarında çatlama olduğu, bacalarının sarsıntıyla düştüğü… Biz o yüzden korkuyoruz. Allah korusun daha büyük depremler yaşamayalım inşallah.

Biz özellikle çatıdan düşecek baca ve kiremit parçalarının vatandaşlarımızı yaralamasından korkuyoruz.''

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 09.34'te merkez üssü Acıpayam ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sarsıntının yerin 11,36 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

Öte yandan saat 09.38 ve 09.41'de merkez üssü Acıpayam olan 4,8 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. 

ŞERİF BARIŞ'TAN DEPREM AÇIKLAMASI

Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Şerif Barış, korkutan depremle ilgili şunları söyledi:

''5,5 kuvvetli bir deprem. Derinliği 10-12 km civarında verilmiş. Dayanıksız binalarda hasar yapabilecek bir deprem. Bunun arkasından gelebilecek deprem için net bir şey konuşmak mümkün değil. Evlerinde çatlak ve hasar varsa insanların o evlere girmemesi tavsiyesinde bulunuyorum. Bu istenmeyen bir olay ama Türkiye’nin bunları aşması lazım. Bizim bu depremlere alışık olmamız ve hazır olmamız gerekiyor.

 Son depremler: Denizli Acıpayan'da  deprem meydana geldi. Acıpayan'da meydana gelen deprem İzmir ve Antalya'da hissedildi. Edinilen bilgilere göre,  Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, saat 09.34'teki depremin derinliğinin 11,3 kilometre olduğunu duyurdu. Boğaziçi Üniveristesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden gelen açıklamaya göre 3 ilde hissedilen deprem orta büyüklükte bir depremdi. Denizli'de meydana gelen deprem  İzmir ve Antaya'da hissedildi ve kısa süreli paniğe neden oldu. İşte son depremlerden bilgiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri