Soylu: 2019'da 299 kadın cinayeti işlendi

Kadın cinayetleri ile ilgili son verilere dayanarak açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, 2019 yılında 299 kadının cinayeti kurban gittiğini duyurdu.

Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla Dikmen Hakimevi'nde yapıldı.

İçişleri Bakanı Soylu, kadına yönelik şiddetin artıp artmadığını tespit etmenin zor olduğunu vurgulayarak "İster kadın cinayeti olsun, ister kadına şiddet tecavüz başlıklarında olsun, ülkelerin gelişmişlik seviyelerinden bağımsız bir sıralama olduğu rakamlarla önümüzde duruyor. Ülkelerin kendi içinde yıldan yıla farklı trendleri söz konusu" dedi.

"BİZDEN ÇOK FAZLA DURUMLA KARŞI KARŞIYALAR"

Türkiye'de 2016 yılında 304, 2017'de 353, 2018'de ise 280 kadının cinayete kurban gittiğini belirten Soylu "Bu yıl ise maalesef geçen yılın biraz üzerindeyiz. En son güncel veriye göre 2019 yılı kadın cinayeti sayısı 299. Dünyada bu işin ölçütü aslında 1 milyon kişi başına düşen kadın cinayeti sayısı bakımından yapılır. Bu ölçekle bakarsak İngiltere, Fransa, Japonya gibi ülkeler 1.8-2 bandında ülkeler grubundadır. Türkiye bu sıralamada 2019 verilerine göre 3.6 bandında yer alıyor. Geçen yıl verilerine göre ise 3.4. Bazı AB ülkeleri bizim çok altımızda ve kadın cinayeti açısından bizden çok fazla durumla karşı karşıya" diye konuştu.

Türkiye'de 2016-2019 Ağustos ayları arasında öldürülen kadın sayısının bin 167 olduğunu aktaran Bakan Soylu "Bu bin 167 kadından sadece 76'sı haklarında koruma kararı verilmiş kadınlardır. Toplam içindeki oranı yüzde 6 buçuktur. Buradaki faillerin yüzde 86'sının daha önceden sabıkası söz konusu değildir. Faillerin yüzde 63 buçuğu eş veya partner, yüzde 32'si ise akrabadır" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Tartıştığı eşini döverek öldürdü
Eski sevgilisinin tehdit ettiği kadın: Sesimi duyun, ölmek istemiyorum
İzmir'de 'çocuğun hasta' dedi, tuzak kurarak karısını katletti

Güncel Haberleri