TBMM Başkanlığı için seçim yarın

TBMM Başkanlığı seçimi yarın yapılacak. Yarışa, Cumhur İttifakı'nın adayı Mustafa Şentop, CHP'den Engin Altay, İYİ Parti'den İmam Hüseyin Filiz, HDP'den ise Serpil Kemalbay katılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni başkanı yarın seçilecek. AK Parti'nin adayı, Meclis Başkanvekili ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop oldu. Şentop, MHP'nin de desteğini alarak, Cumhur İttifakı'nın adayı olarak seçime girecek.

Şentop "İttifakın devam edeceğini belirtmiştik. O kararlılığımız devam ediyor" dedi.

ŞENTOP'UN 3'ÜNCÜ TURDA SEÇİLMESİ BEKLENİYOR

Muhalefet cephesinde ise 3 aday yarışa girecek. CHP'nin adayı, Grup Başkanvekili Engin Altay, İyi Parti'nin adayı Gaziantep milletvekili İmam Hüseyin Filiz, HDP'nin adayı ise İzmir milletvekili Serpil Kemalbay.

Şentop'un üçüncü turda seçilmesi bekleniyor. Meclis başkanlığı seçiminde gizli oylama yapılacak. İlk iki turda 400, üçüncü turda 301 oy gerekecek.

AK Parti'nin 291, MHP'nin 49 milletvekili bulunuyor. İki partinin toplam sandalye sayısı üçüncü turda sonuç almak için yeterli. Mustafa Şentop'un bu turda başkan seçilmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İYİ Parti'nin de Meclis başkan adayı belli oldu
AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı Mustafa Şentop oldu

Güncel Haberleri